Ponuda za cijelu Hrvatsku! Pučko otvoreno učilište Libar Vas poziva da iskoristite jedinstvenu akciju te steknete nova znanja i vještine za: pomoćne slastičare, jednostavne poslove konobara ili jednostavne poslove kuhara, koje će vam pomoći da što prije dođete do željenog posla! POČETAK PROGRAMA: 20.03.17.!
Ponuda uključuje: Programi osposobljavanja - POMOĆNI SLASTIČAR, JEDNOSTAVNI POSLOVI KUHARA, JEDNOSTAVNI POSLOVI KONOBARA
Prije kupnje kupona birajte između 3 programa:
Opcija 1) POMOĆNI SLASTIČAR
Opcija 2) JEDNOSTAVNI POSLOVI KUHARA
Opcija 3) JEDNOSTAVNI POSLOVI KONOBARA
Cijena uključuje: Program osposobljavanja za obavljanje poslova Pomoćnog slastičara/Jednostavnih poslova konobara/Jednostavnih poslova kuhara (ovisno o odabranoj opciji) za 1439 kn!
ODOBRENJE: Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)
Preduvjet za upis: Završena osnovna škola, stariji od 15 godina
Trajanje školovanja: 30 dana
POČETAK PROGRAMA: 20.03.17.
Adresa korištenja kupona: ŠIBENIK, SPLIT, ZAGREB, RIJEKA
Kandidati koji se upišu u Zadru pohađaju nastavu u učilištu u Šibeniku!
PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA
POMOĆNI SLASTIČAR
Polaznici će steći znanja, vještine i navike koje će im omogućiti da nakon završenog programa osposobljavanja uz minimalno vrijeme uvođenja u rad obavljaju poslove i radne zadaće u zanimanju pomoćni slastičar. Tako će kroz program upoznati opremu slastičarnice, naučiti pripreme slastica u ugostiteljskim objektima, upoznati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani, spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene.
Naučit će planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih slastica uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika. Također će upoznati moguće izvore zagađenja i širenja zaraznih bolesti i usvojiti postupke za zaštitu čovjekova okoliša, a upoznat će i propise o radu na siguran način.
JEDNOSTAVNI POSLOVI KUHARA
Polaznici će se osposobiti za obavljanje jednostavnih pomoćnih poslova iz djelokruga rada kuhara te za higijensko rukovanje i očuvanje zdrave i ispravne hrane.
Tako će kroz ovaj program polaznici upoznati organizaciju i tehniku rada u području pripreme jela, svladati način uporabe alata, strojeva i uređaja u kuhinji, usvojiti tehnološke postupke u pripremi jela, usvojiti ekonomično i racionalno ponašanje u kuhinji radi uštede vremena i materijala. Također će upoznati prehranu, standarde u obrocima i značajke različitog kuhinjskog posuđa.
JEDNOSTAVNI POSLOVI KONOBARA
Ovim programom polaznici će se osposobiti za obavljanje jednostavnih pomoćnih poslova iz djelokruga rada konobara te za kulturno komuniciranje s gostima. Također će upoznati organizaciju i tehniku rada te svladati način uporabe alata, strojeva i uređaja u području ugostiteljskog posluživanja.
Polaznici će usvojiti postupke u posluživanju jela i pića, a naučit će i kako se ekonomično i racionalno ponašati u području ugostiteljskog posluživanja. Ujedno će steći navike i odgovornost za održavanje higijene, samozaštite i zaštite radne i životne sredine.
Nakon polaganja Završnog ispita kandidati će dobiti Uvjerenje o osposobljavanju.