[MAĐARSKA] Posjetite ljekovito jezero Heviz i guštajte u predivnoj prirodi! 2 noćenja za 2 osobe uz buffet polupansion u Hotelu Hévíz Resort & Spa, korištenje sportskih i SPA sadržaja, za samo 990kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hévíz Resort & Spa vas očekuje pored jezera Hévíz, geološkoj znamenitosti i najvećem europskom termalnom jezeru! Provedite se 2 polupansiona uz pogled na prelijepa brda i jezera Mađarske!

Hotel Hévíz Resort & Spa nalazi se u gradiću Cserszegtomaj, na sjevernoj obali jezera Balaton (najveće jezero v centralnoj Europi). Hotel ima 12 Standard, 7 Superior i 4 Family sobe. Hotelski kompleks je izgrađen 2010., a sastoji se od većih objekata, unutarnjeg wellness centra, restorana i bara do kojih dođete šetnicom kroz predivan park. Prostrane sobe također imaju balkone i terase. 

Preko ljeta možete koristiti vanjski bazen, odbojku na pijesku, stolni tenis, badminton, a samo 3 km od hotela je sređena biciklistička staza koja ide okolo jezera Balaton! Zimi hotel nudi unutarnji bazen, jacuzzi i finsku saunu. 

Ako želite uživati u prirodi, izađite u šetnju do vidikovca Margaret, samo 15 minuta od hotela. 

Više o jezeru

Na zapadnoj strani Balatona nalazi se geološka rijetkost i jedinstveno, najveće na Svijetu, prirodno i ljekovito jezero Hevíz. Samo ime u prijevodu znači "izvor tople vode". Nastalo je prije 22.000 godina, duboko je 38 metara i zauzima površinu od 4,4 ha. To je najveće biološko aktivno jezero sa temperaturom vode koja zimi ne pada ispod 22 °C, a ljeti od 33-35 °C, a u toplijim danima i do 38 °C. Slično, nešto manje postoji još na Novom Zelandu, ali zbog temperature vode od 55 °C nije za kupanje.  Jezero Heviz po svojim ljetkovitim svojstvima svrstava se u sam vrh svjetskih lječilišnih destinacija.

Nekoliko metara debeo sloj tridesetnog mulja na dnu jezera i mikroorganizmi pojačavaju ljekovitost vode prepune sumpora, kalcija, magnezija, karbonata i drugih minerala. Okolne šume stvaraju mikro klimu oko jezera štiteći ga od vjetra, a stalan oblak pare iznad jezera ne dozvoljava hlađenje vode. Temperatura vode je posljedica miješanja izvora hladne i tople vode ispod zemlje. Voda iz jezera dijelom otiče u dvije riječice, a dijelom ispari, pa se tako svaka 3 dana u potpunosti izmijeni. Izvori i njihova ljekovitost su otkriveni još u davno doba RimljanaNa površini jezera raste indijski lotos, koji je i zaštitni znak jezera.