Crno Jaje i Darojković Promet vode Vas u "zemlju sunca" - Makedoniju! 3 dana, 2 noćenja na bazi polupansiona u hotelu, prijevoz + posjet Leskovcu i najbolji roštilj (uz nadoplatu) za 789 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak s dogovorenih mjesta u noćnim satima! Kupon se može koristiti isključivo za ovo putovanje 05. - 07.05.2017.!

PONUDA UKLJUČUJE: Darojković Promet, Makedonija - 05.- 07.05.2017. - 3 dana/2 noćenja sa prijevozom i POLUPANSIONOM + posjet Leskovcu i najbolji roštilj (uz nadoplatu) za samo 789 kn!

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom, 2 polupansiona u hotelu, svi razgledi iz programa, lokalni vodič za Skopje i Ohrid, pratitelj putovanja, jamčevina, organizacija putovanja i PDV.

OBAVEZNA NADOPLATA: vožnja brodom do Sv. Nauma -Ohrid 10 EUR i ručak - roštilj Leskovac 12,00€.


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan, Zagreb – Skopje 

Polazak s dogovorenih mjesta u noćnim satima. Ugodna vožnja do Skopja, Makedonske prijestolnice. Dolazak u jutarnjim satima, stanka za kavu, sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe. Svakako preporučamo individualni ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. i. Smještaj u hotel, osvježenje. Večera.Večernja šetnja gradom ( po želji), noćenje.

2.dan, Ohrid – fakultativni izlet Sv. Naum

Doručak. Nastavak vožnje preko Tetova, Gostivara, kroz Nacionalni park Mavrovo do Ohrida– “Dragulja Makedonije”.  Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u EuropPolazak na obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava(s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva Sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... 

Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping... Slijedi mogućnost jednosatnog krstarenja brodom po Ohridskom jezeru (preporučamo!). U ranim poslijepodnevnim satima satima fakultativni izlet uz obale Ohridskog jezera do Sv. Nauma. Pri izlasku iz Ohrida zaustavljanje na čuvenim Biljaninim izvorima; kraći razgled, slobodno vrijeme za fotografiranje... Nastavak vožnje do Manastira Sv. Naum.Razgled interijera  po želji, posebno impresivne su scene iz života Sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme koje preporučamo provesti u predivnom ambijentu čuvenog nacionalnog restorana „Ostrovo“ smještenog na otočiću usred jezera nedaleko izvora rijeke Crni Drim. Povratak u Skopje, slobodno vrijeme za osobne potrebe, odmor u hotelu…Večera. Noćenje.

3.dan, Skopje / Leskovac

Doručak. Polazak prema Hrvatskoj. Stanka za ručak u Leskovcu. Brend koji može obilježiti ovaj grad je Leskovački roštilj (Roštiljijada se održava svakog ljeta i posjećuje je dosta stranaca, a svake godine Leskovčani obaraju rekord u pečenju najvećih pljeskavica na svetu). Tu se radi i najbolja na svijetu popularna Leskovacka mućkalica, te uzgajaju u Srbiji poznate ljute papričice, takozvani džinčiki. Natavak vožnje do Zagreba. Dolazak je predviđen u večernjim satima.