PodržimoNaše

[IVANIĆ GRAD] Nezaboravni 1. svibanj uz odojak i tamburaše na Izletištu Petek i u Restoranu Garfield!!! Odojak, grah salata, luk i kruh uz slastan vojnički grah za samo 69kn!

11 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživat ćete uz cjelodnevni program uz tamburaški sastav! Na Vama je samo da se opustite i zabavite a za ostalo će se pobrinuti Izletište Petek ;))


Ivanić – Grad ( Zagrebačka županija ) smjestio se uz rijeku Lonju u Zapadnoj Moslavini, na 103 m nadmorske visine. Iako neki slučajni nalazi upućuju na postojanje rimske civilizacije na ovim prostorima, pa i na život znatno prije, prvi se put Ivanić spominje u zapisima iz 1246.godine. 

U prvoj polovici 14. stoljeća biskup Ladislav de Kobol gradi tvrdi grad, “castrum novum”, a  polovicom  16.stoljeća castrum se pretvara u obrambenu tvrđavu sa bastionima i opkopom, a područje podpada pod nadležnost krajiške vojne obrane. Od tvrđave ništa nije ostalo, a nad njenim bedemima i jarcima, bastionima i palisadama diže se novi dio grada Ivanića. 

Od 17.stoljeća Ivanić se počinje gospodarski i kulturno razvijati i postaje značajno obrtničko središte. 

Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća poznat je kao jedno od naftnih središta bivše države, a danas se ponosi lječilištem „Naftalan“, jednom od samo dvije takve institucije u svijetu.

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi. Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastronomska ponuda i ugodna atmosfera čine Izletište Petek idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju. 

Pokraj Hotela Sport u Ivanić Gradu nalazi se restoran Garfield s bogatom gastro ponudom. ..a za sve ostalo, tu je Petek Tours koji će Vam po želji organizirati teambuilding, razgled grada i okolice ili jedno putovanje iz Vaših snova.