Otkrijte Dubrovnik! 3 dana/2 noćenja sa doručkom za dvoje u višekrevetnim ili privatnim sobama Omladinskog hostela Dubrovnik uz Hrvatski ferijalni savez već od 456kn! Kupon vrijedi 01.04.-10.05.17.!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetivši grad Dubrovnik, irski književnik George Bernard Shaw je napisao: „Oni koji traže raj na zemlji trebali bi doći i vidjeti Dubrovnik“. Jedinstven po svojim impresivnim srednjovjekovnim utvrdama, crkvama, spomenicima i palačama, Dubrovnik često nazivaju biserom Jadrana.... Otkrijte našu ponudu i guštajte!!!

Ponuda uključuje: Hrvatski ferijalni savez - Dubrovnik 3 dana/2 noćenja sa doručkom za dvoje u privatnim ili višekrevetnim sobama već od 456 kn!


Prije kupnje kupona odaberite:

Opcija 1) 3 dana/2 noćenja sa doručkom za dvoje u višekrevetnim sobama za samo 456 kn!

Opcija 2) 3 dana/2 noćenja sa doručkom za dvoje u privatnim sobama za samo 475 kn!


OH (Omladinski hostel) Dubrovnik je smješten blizu Starog Grada. Do hostela stižete ulicom Ante Starčevića, koja vas vodi i do Starog Grada. Od kolodvora šetnja traje 20 minuta, a od hostela do Starog Grada 15 minuta.


U sklopu hostela: terasa s restaurantom, priručna kuhinja, TV dvorana, internet.


Video o hostelu i Dubrovniku pogledajte ovdje: https://youtu.be/j172G-1fdEE

OBAVEZNO ponijeti kupon sa sobom u hotel!

ODMAH po kupnji kupona potvrda rezervacije ODMAH na br.tel.: 01 4829 294  ili booking@hfhs.hr, uz KOD i ID kupona.

Udaljenost: od plaže: 20m, od centra: 800m. 

Djeca do 14 godina imaju 50% od redovne cijene. 

Check in: od 14h - 20h, Check out: do 10h.

   

Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) je neprofitna i nevladina organizacija osnovana davne 1953. s ciljem promicanja turizma za mlade i hostellinga u Hrvatskoj te poticanja mladih kako bi istraživali i cijenili bogatu prirodnu i kulturnu baštinu naše zemlje. Nakon više od 60 godina, još smo više posvećeni promoviranju prijateljstva i međunarodnog razumijevanja, i to kroz podržavanje razvoja kvalitetnih hostela i pružanje usluga putovanja individualnim putnicima i grupama iz Hrvatske i cijeloga svijeta. HFHS trenutno upravlja sa šest hostela u Hrvatskoj i to u Zagrebu, Rijeci, V.Lošinju, Puli, Zadru i Dubrovniku.


DOBRODOŠLI U DUBROVNIK I OMLADINSKI HOSTEL DUBROVNIK


Posjetivši grad Dubrovnik, irski književnik George Bernard Shaw je napisao: „Oni koji traže raj na zemlji trebali bi dodi i vidjeti Dubrovnik“.

Jedinstven po svojim impresivnim srednjovjekovnim utvrdama, crkvama, spomenicima i palačama, Dubrovnik često nazivaju biserom Jadrana.


Više od tisuću godina stara povijest, učinila je Dubrovnik kulturnim središtem Europe. U početku mala zajednica, grad je cvjetao i ubrzo postao sjedište samostalne Dubrovačke Republike. 

Republika je ovladala umijećem pomorstva i stvorila flotu na južnome Jadranu koja bi se mogla usporediti s onom u vlasništvu Venecije na sjeveru. Povijest je prisutna u cijelome gradu, koji je istovremeno muzej i slikovita pozornica gdje se susreću kulturno naslijeđe i suvremen život. 1979. godine grad je uključen u UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Dubrovačke atrakcije:


Gradske zidine s tvrđavama

Dubrovačke gradske zidine najveća su atrakcija za posjetitelje i jedan od najočuvanijih fortifikacijskih sustava u Europi, dužine 1940 metara i uključuju pet tvrđava, te šesnaest kula i bastiona. Drugi najatraktivniji muzej pod otvorenim nebom na svijetu otvoren je za obilaske posjetiteljima tijekom cijele godine. Šetnjom dubrovačkim zidinama upoznat ćete i neke od impozantnih tvrđava koje su služile obrani Dubrovačke Republike.


Lovrjenac

Zapadno od stare gradske jezgre na 37 metara visokoj hridi nalazi se tvrđava Lovrjenac, simbol opstojnosti i slobode Dubrovnika, koja je služila obrani grada i zapadnih vrata od Pila. Nad ulazom nalazi se poznati natpis: 

NON BENE PRO TOTO LIBERTAS VENDITUR AURO ( Ni za sve blago svijeta ne prodaje se sloboda ).


Stradun

Stari Dubrovčani ulazili su u grad kroz dva glavna ulaza: istočni na Pločama i zapadni na Pilama. Pokretni drveni mostovi podizali su se i spuštali, čime bi tijekom nodi bio onemoguden prilaz nepozvanima. Prolaskom kroz Vrata od Pila gdje se ljeti susreću kostimirani gradski stražari, silazi se do glavne gradske ulice Place ili Straduna. Glavni otvoreni komunalni prostor Dubrovnika, omiljeno dubrovačko šetalište i okupljalište, mjesto svih velikih pučkih svečanosti i procesija, Stradun, najšira i najljepša gradska ulica dijeli staru gradsku jezgru na sjeverni i južni dio i glavna je trgovačka arterija stare dubrovačke jezgre.

OMLADINSKI HOSTEL DUBROVNIK

Bilo da ste u potrazi za aktivnim odmorom ili relaksacijom, Omladinski hostel Dubrovnik pravo je rješenje za Vas. Strateški pozicioniran, u blizini staroga grada i brojnih prekrasnih plaža, hostel pruža toplu dobrodošlicu svakome.


Adresa: Vinka Sagrestana 3, 20 000 Dubrovnik

Kapacitet: 82 kreveta

Udaljenost od autobusnog kolodvora: 25 min. pješice

Udaljenost od zračne luke: 18 km

Udaljenost od centra grada: 15 min. pješice

Lokalna autobusna stanica: 5 min. pješice


Sadržaji:

Recepcija: 0-24 h Plaža u blizini

Terasa Sef

Restaurant Supermarket u blizini

Besplatan WiFi Posteljina u cijeni


Dok ste u Dubrovniku također trebate posjetiti:

 Otok Koločep 5 km (vožnja brodom)

Koločep je najmanji od naseljenih otoka Elafita. Površina mu je 2,35 km2, a od luke Dubrovnik udaljen je 3 Nm u pravcu sjeverozapada. Otok je građen od vapnenca i dolomita. Nema izvora ni vodenih tokova. Koristi se podzemna živa voda. Na njemu se nalaze dva naseljena mjesta s pješčanim i šljunčanim plažama koje pružaju odlične uvjete za uživanje u bistrom i čistom moru: Gornje i Donje Čelo. S istoka i zapada obrastao je gustom borovom šumom.

 Otok Šipan 15 km (vožnja brodom)

Šipan je najveći (16.5 km2) i spomenicima najbogatiji otok u skupini Elafita. Nalazi se na oko 7.6 Nm sjeverozapadno od Dubrovnika. Na otoku su dva veća naselja: Šipanska Luka i Suđurađ, povezana cestom koja vodi kroz plodno Šipansko polje.

Tijekom XV. st. brojne vlasteoske obitelji Dubrovnika grade na Šipanu svoje Ijetnikovce. Tako se u Šipanskoj Luci ističe ljetnikovac porodice Sorkočevid.

 Zaton 13.5 km

Zaton je ljupki i slikoviti, dva kilometra dug zaljev. Odredište je svih koji se žele okupati na žalima ili stijenama, provesti dan na suncu ili u sjeni starih borova, prošetati uz obalu, sjesti u male, ugodne restorane uz more i uživati u dubrovačkim i dalmatinskim specijalitetima.

 Arboretum Trsteno 18 km

Trsteno je maleno primorsko mjesto poznato po svojoj bogatoj povijesti, prirodnoj ljepoti i 500 godina starim spomenicima prirode, gigantskim azijskim platanima.

U njemu se nalazi i Arboretum Trsteno do kojega ćete lako doći čak i jednom od redovnih autobusnih linija koje povezuju Dubrovnik i Dubrovačko primorje za svega dvadesetak minuta vožnje.

Znamenitost Trstenoga je renesansni ljetnikovac Gučetid – Gozze (15. st.) čiji je vrtni prostor nastajao od 15. st. do današnjih dana. Ovaj vrt s ljetnikovcem, akvaduktom, mlinicom, baroknom fontanom sa Neptunom i nimfama te paviljonom – vidikovcem prema moru i otocima je najljepši primjer vrtne arhitekture dubrovačkih ljetnikovaca.