Izlet u prekrasnu Italiju i u gradiće SAN DANIELE i CIVIDALE DEI FRIULI! 1-dnevni izlet 01.04.2017. sa Autoturist Parkom uz prijevoz autobusom i pratitelja putovanja, za 189 kuna po osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite gradić SPILIMBERGO – furlansku prijestolnicu mozaika i CIVIDALE DEI FRIULI, čiji je utemeljitelj bio Gaj Julije Cezar! Polazak autobusa u 5:30 sati iz Zagreba s južne strane zgrade Gradskog poglavarstva!

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
Posjet Udinama te gradićima San Daniele i Spilimbergo
Licenciranog turističkog pratitelja 
Jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije
Troškove organizacije


Aranžman ne uključuje: Troškove osobne prirode, ulaznice za kulturno – povijesne objekte koji se ev.dodatno posjećuju, posjet pršutarni – doplata 5 eura na licu mjesta, razgled Škole mozaika – min.20 prijavljenih, obavezna prijava i doplata u agenciji – 50 kn po osobi;  sve što nije navedeno pod „Aranžman uključuje“. 


Program putovanja:

Polazak autobusa u 5:30 sati iz Zagreba s južne strane zgrade Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje prema sjeveroistočnoj talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia. 

Dolazak u gradić SPILIMBERGO – furlansku prijestolnicu mozaika. Spilimbergo je dom poznate talijanske škole mozaika koja ovdje postoji još od 1922. godine, a oslanja se na tradiciju rimskih, bizantskih, venecijanskih i akvilejskih mozaika. Po dolasku šetnja povijesnim središtem starog grada uz razgled katedrale sa trgom, srednjovjekovnog dvorca, „Borgo di Mezzo“, „Borgo Nuovo“... 


Slobodno vrijeme za uživanje u ugođaju prohujalog vremena koji se u Spilimbergu osjeća na svakom koraku... ili  posjet Školi mozaika uz razgled iste (doplata pri uplati aranžmana). U dogovoreno vrijeme odlazak prema gradiću SAN DANIELE, u svijetu poznatog po vrhunskom pršutu. 


Šetnja povijesnom jezgrom grada uz mogućnost odlaska u jednu od lokalnih pršutarni na degustaciju slavnog sandanielskog pršuta.
Slijedi odlazak u gradić CIVIDALE DEI FRIULI, čiji je utemeljitelj bio Gaj Julije Cezar. Rijeka Natisone dijeli ovaj gradić na dva dijela, koji su pak povezani Vražjim mostom. Zbog obilja umjetničkog blaga Cividale se još naziva i „lombardski grad“ te je danas pod zaštitom UNESCO-a. 


Nakon šetnje povijesnom jezgrom slobodno vrijeme – preporučamo kušati poslasticu gubana, tipičnu za cijelu regiju Furlanija Julijska krajina, a prepoznatljivu po obliku koji podsjeća na puža. Polazak prema Zagrebu oko 18:30 sati. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.