Idemo u Budimpeštu! Garantirani polasci 15.04.2017. ili 29.04.2017. uz autobusni prijevoz iz Zagreba uz pratitelja, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u Budimpešti, za 649kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Proljeće u Budimpešti! Provedite vikend u Budimpešti uz smještaj u hotelu 4* i 2 noćenja s buffet doručkom! Garantirani polasci 15.04. i 29.04.2017., na vama je samo da izaberete datum!

PROGRAM PUTOVANJA:
 
1.dan   Zagreb – SZÉKESFEHÉRVÁR – BUDIMPEŠTA
 
Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Budimpešti, uz zaustavljanje u Székesfehérváru (Stolni Biograd), drevnoj prijestolnici mađarskih kraljeva i krunidbenom gradu u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, u srednjem vijeku je bio i glavni grad Mađarske. Po dolasku panoramski razgled grada: ostataka bazilike Sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka (u njoj je krunjeno 37 kraljeva i 39 kraljica Mađarske; 15 kraljeva bilo je pokopano u kripti, a u samoj bazilici čuvali su kraljevske dragulje i Svetu Mađarsku krunu), uži centar grada s baroknim i klasicističkim zgradama, gotička kapelica Svete Ane, gradska vijećnica, biskupska palača ... Odlazak do dvorca Bory i razgled ove vrlo zanimljive građevine iz 20. stoljeća (uz doplatu). Nastavak putovanja prema Budimpešti i po dolasku odlazak najviše točke grada – brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851 godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu mađarsku čardu uz folklorni program (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

 
2.dan   BUDIMPEŠTA
 
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada (autobusom i pješice): prvo idemo na BUDIM, dio Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8).  Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav – bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – gradski park tj. Varosliget ... Slobodno poslijepodne, sjednite u crveno-zlatnu baršunastu unutrašnjost legendarne slastičarnice Gerbeaud na trgu Vörösmarty, popijte kavu i uživajte u najboljim kolačima (doboš ili esterházy torti, kao i nezaobilaznim žarbo šnitama). Navečer preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po Dunavom – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

 
3.dan   BUDIMPEŠTA – SENTANDRIJA – Zagreb
 
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme. Odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu). Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. U poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.