Jednodnevno putovanje autobusom Lika – Pećinski par Grabovača, Perušić, Kosinj, 13.5.2017., u organizaciji turističke agencije Adrijana putovanja za samo 165 kuna po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje prijevoz turističkim autobusom, razgled prema programu, pratitelja putovanja ispred agencije, osiguranje od odgovornosti agencije, jamčevinu, troškove organizacije programa!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u 7:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502 – 506). Vožnja do PERUŠIĆA i Pećinskog parka GRABOVAČA. Razgled parka počinjemo posjetom špilji Samograd, koja se nalazi na brdu Grabovača. Do špilje vodi staza u duljini od 800m, a kroz špilju, staze i 480 ručno uklesanih stepenica.
Nastavljamo šetnju poučnom stazom Čovjek i krš, koja je duga 3,5 km. Na stazi se nalazi 20 poučnih tabela, koje educiraju o prirodnim i kulturnopovijesnim značajkama tog područja. U sklopu staze nalazi se i vidikovac s uređenim odmorištem na kojem možete predahnuti i uživati u  panoramskom pogledu na Gospić, Velebit i kanjon rijeke Like — vizure koje će Vam se duboko urezati u sjećanje i probuditi divljenje prema prirodi.

Šetnja traje cca 2h, na nadmorskoj visini 650 – 743m.
Odlazak u centar Perušića, gdje ćemo vidjeti TURSKU KULU iz 16. st. Na susjednom brdu posjetit ćemo CRKVU UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA, kasnobaroknu crkvu iz 17 st. Za vrijeme vladavine Turaka ista je bila prenamijenjena u džamiju, da bi, nakon oslobođenja, ponovno postala katoličkom crkvom. Na tornju crkve nalazi se križ stare Zagrebačke katedrale.  
Vožnja čarobnom Kosinjskom dolinom, dugačkom oko 5 km, a koja slovi za jednu od najljepših dolina u Hrvatskoj, do mjesta KOSINJA, gdje se nalazi kameni  most  na rijeci Lici, izgrađen 1936. godine, s izvedenim valjkastim prorezima, kako bi protok vode tijekom čestih poplava bio olakšan. Most spaja Gornji i Donji Kosinj. Ovaj krasan most projektirao je inženjer Milivoj Frković. Posjetit ćemo i CRKVU SVETOG VIDA u Kosinjskom Bakovcu, gdje se nalaze izvorni glagoljaški natpisi. Desetak minuta laganog hoda vodi do starog grada RIBNIKA, davno napuštenog, a gdje se nekada nalazila glagoljaška tiskara.
Predlažemo splavarenje rijekom Likom i jezerom Krušćica, u trajanju od  sat vremena, za sve ljubitelje prirode.