[VINKOVCI] Rimski dani u srcu Slavonije! 1 ili 2 noćenja s doručkom uz večeru za dvoje u Hotelu Admiral*** uz posjet manifestaciji Rimski dani 26.-27.05.17. već od 349kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Rimski dani su primjer manifestacije koja predstavlja izvrstan prikaz povijesti i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, način života, vjerovanja...Rimski dani su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom se predstavljaju Vinkovci kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae... Dijete do 5 godina GRATIS smještaj!

Rimski dani

Rimski dani su primjer manifestacije koja predstavlja izvrstan prikaz povijesti i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca, način života, vjerovanja i dr. Vinkovci su imali značajnu ulogu u povijesti kao grad u kojem su rođeni Valentinijan I. (364.-375.) i Valens (364.-378.), braća i jedini rimski carevi rođeni na području današnje Hrvatske.

Rimski dani su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.

To se realizira kroz različite radionice za djecu, malu školu gladijatora, keramičarsku izradu posuđa, borbu gladijatora, prikaz formacija legionara, pričanje priča, prikaze povijesnih bitki, igre žonglera s vatrom, izradu rimskog nakita i sl.

Manifestaciji se uvijek da i humanitarna nota što znači da su kontinuirano u manifestaciju uključene udruge koje skrbe o potrebitima.

U sklopu Rimskih dana zabave ima za sve uzraste jer uz navedeno posjetitelji mogu uživati u festivalu craft piva, koncertima.....

Kušajte tradicionalna  za doba Rimske Republike svakodnevna jela - kruh u maslinovom ulju s dodatkom meda, zatim kuhane jabuke, medenjake u mlijeku, suhe smokve i kolač od smokava.

V. RIMSKI DANI

26. i 27. SVIBNJA 2017.godine

Po peti puta TZ grada Vinkovaca organizira Rimske dane. U suradnji sa Gradskim muzejom, Gradom i ostalim gradskim institucijama pripremamo bogat i zanimljiv program za sve uzraste.

Ovim Vas putem pozivamo da pri kreiranju svoje ponude imate na umu ovu manifestaciju te nam javite na koji način želite sudjelovati kako bismo o tome izvijestili turističke agencije (koje su već dobile okvirni program).

Vrijeme trajanja: dva dana – 26. i 27. svibnja 2017.

Mjesto odvijanja: park, pješačka zona – Trg bana Šokčevića

*u slučaju kiše javljamo izmijenjenu lokaciju i program


Okvirni program donosimo u nastavku:

PETAK 26. SVIBNJA

Radionice namijenjene djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta na temu Rimskoga carstva (rimske igre, pravljenje nakita, lončarenje, učenje rimskih brojeva i sl.) započinju u 10:00 sati te traju do 12:00 sati s iznimkom lončarenja koje će trajati od 11:00 do 13:00 sati. U isto vrijeme se otvara i sajam rimskih proizvoda, a u Gradskoj knjižnici i čitaonici profesori i učenici Gimnazije pripremit će za zainteresirane osnovnoškolce (od 1. do 4. razreda) radionicu na temu „U svijetu mitova“. 

Svoje radove inspirirane Antikom, poput štitova, mačeva, keramičkih pločica sa latinskim izrekama, ulja, sapunčića i sl., pripremit će učenici osnovnih i srednjih škola te Vas pozivamo da ih posjetite.

Tijekom dopodneva legionari će u nekoliko navrata prošetati gradom i pokazati svoje formacije, a gladijatori će biti na raspolaganju da zainteresirane upoznaju sa svojim vještinama.

U poslijepodnevnom terminu bit će prilika za fotografiranje sa carem Valensom kao i uživanje na sajmu craft piva.

U 20:00 sati je predviđeno svečano otvorenje Rimskih dana uz bogat program nakon kojega slijedi zabava uz mlade vinkovačke rock bandove.


SUBOTA 27. SVIBNJA

I u subotu je moguće uživanje u sajmu rimskih proizvoda i craft piva, a od radionica smo predvidjeli cirkuske radionice – jednu u dopodnevnim i jednu u poslijepodnevnim satima. Gladijatori i legionari imat će radionice „male škole“ namijenjene prvenstveno djeci, no moći će se s njima fotografirati i sve što ih zanima o opremi, vještinama i sl. pitati i odrasli! Večer je predviđena za scenski spektakl: bitku Kelta i Rimljana nakon koje slijedi koncert Belfast fooda!

Oba dana bit će uprizoren život u nastambi Kelta kao i život u rimskom taboru.

Značajna odstupanja u programu ne planiramo, no nadamo se vašem većem uključivanju sa posebno kreiranim ponudama za vrijeme trajanja manifestacije

Hotel Admiral je gradski hotel u centru Vinkovaca, samo desetak koraka od poznate vinkovačke lampe i gradskog korza.

Kako se grad Vinkovci mogu pohvaliti da su najstarije europsko naselje tako se i mi možemo pohvaliti kako imamo bogatu povijest. Naime, zgrada hotela sagrađena je još davne 1938.g. ,te su se sva gradska događanja i okupljanja zbivala baš u našem hotelu.

I danas Hotel Admiral u središtu je svih zbivanja. U hotelu održavaju se vjenčanja, kongresi, natjecanja, razne priredbe, krštenja, balovi, maturalne svečanosti…

Sobe u hotelu su višenamjenskih kategorija exclusive, comfort, classic, family room te su prema kategorijama soba formirane i cijene.

Hotel Admiral u svom novo uređenom prostoru, obnovljenim sobama, restoranu, posebnim dvoranama i velikoj svečanoj dvorani svakodnevno Vam je na raspolaganju za sve Vaše prigode.

Ovisno o Vašim potrebama dvorane hotela pogodne su za svadbene svečanosti, maturalne zabave, krštenja,modne revije, seminare, kongrese te poslovne sastanke. 

Dika  ponude vidljiva je u restoranu Admiral. Sve delicije tradicionalne kuhinje ovdje možete okusiti, počevši od najboljih slavonskih kulena i šunke, gotovih jela i deserta.

A la carte ponuda je prilagođena europskoj kuhinji tako da na svaki zahtjev gosta na stolove iznosimo samo najbolje.

Očekuje Vas iskusno i srdačno osoblje, mirisi i okusi domaće kuhinje te brojni sadržaji za Vaš ugodan boravak u srcu Slavonije.