3-dnevna BUDIMPEŠTA s posjetom drevnoj prijestolnici Székesfehérvár i baroknom gradiću Sentandrija! GARANTIRANI POLASCI 26.05., 15.06. ili 22.06.'17. za samo 649 kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANI POLASCI 26.05., 15.06. ili 22.06.'17. polasci Zagreb, Varaždin, Čakovec! Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s autobusnog kolodvora!

PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan Zagreb – SZÉKESFEHÉRVÁR – BUDIMPEŠTA

Polazak iz Zagreba u 07:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Budimpešti, uz zaustavljanje u Székesfehérváru (Stolni Biograd), drevnoj prijestolnici mađarskih kraljeva i krunidbenom gradu u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, u srednjem vijeku je bio i glavni grad Mađarske. Po dolasku panoramski razgled grada: ostataka bazilike Sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka (u njoj je krunjeno 37 kraljeva i 39 kraljica Mađarske; 15 kraljeva bilo je pokopano u kripti, a u samoj bazilici čuvali su kraljevske dragulje i Svetu Mađarsku krunu), uži centar grada s baroknim i klasicističkim zgradama, gotička kapelica Svete Ane, gradska vijećnica, biskupska palača ... Odlazak do dvorca Bory i razgled ove vrlo zanimljive građevine iz 20. stoljeća (uz doplatu). Nastavak putovanja prema Budimpešti i po dolasku odlazak najviše točke grada – brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851 godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu mađarsku čardu uz folklorni program (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada (autobusom i pješice): prvo idemo na BUDIM, dio Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav – bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – gradski park tj. Varosliget ... Slobodno poslijepodne, sjednite u crveno-zlatnu baršunastu unutrašnjost legendarne slastičarnice Gerbeaud na trgu Vörösmarty, popijte kavu i uživajte u najboljim kolačima (doboš ili esterházy torti, kao i nezaobilaznim žarbo šnitama). Navečer preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po Dunavom – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

 

3.dan BUDIMPEŠTA – SENTANDRIJA – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme. Odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu). Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. U poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.