Hotel Kutina u suradnji s učiteljem Tončijem Gulišijom poziva Vas na Vikend radionicu YOGE 28.-30.04.17.! Cijena uključuje 2 Polupansiona - doručak i ručak (birate između vege menu-a) za 377kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

[YOGA - VIKEND RADIONICA U KUTINI] Mogućnost da produbite i probudite svoju jogijsku praksu uz crèmedelacrème ashtangijskog, meditacijskog i pranayamskog učitelja....Radionica se plaća dodatno na licu mjesta! PRIJAVE SU OGRANIČENE, PA REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO JOŠ DANAS!!!

PROGRAM RADIONICE: 

28.04.2017 Petak.:

Dolazak u Hotel Kutinu, check in od 14:00h.

Ručak ( Izbor između više vege menua ).

17:00h – 18:00h cilj joge, razumijevanje ashtanga sistema; čista namjera kao temelj duhovnosti i njeno održavanje kroz godine; kako prakticirati (dah, bandhe, fokusiranje pozornosti, poravnanja tijela, sile u tijelu

18:00h -20:00h vođeni sat ashtange sa brojanjem na sanskrtu (min do navasane ovisno o grupi) uz instrukcije.

Noćenje u hotelu Kutina.

29.04.2017 Subota.:

06:30h – 09:30h Doručak u hotelu Kutina (Buffet postava)

09:00 – 11:00h vođeni sat ashtange sa brojenjem na sanskrtu (min do navasane ovisno o grupi) uz instrukcije;

12:00 – 15:00h – Ručak u Hotelu Kutina

17:00h-19:00h Pranayama i meditacija;

Pranayame u ashtanga sistemu su vrlo potentna praksa. Osvijestiti ćemo tradicionalne i alternativne sjedeće položaje da tijelo bude stabilno i opušteno. Temeljni fokus je na mirnom, uravnoteženom disanju uz korištenje glavnih bandhi (energetskih brava), kumbhakama (zadržavanju daha) i fokusiranju pozornosti. Tako integrirano prakticiranje pranayame dovodi do spajanja prane i apane (dvije suprotne sile u tijelu) i pokretanju i integraciji energije unutar centralnog energetskog kanala (shushumna nadi).

Meditacija koju prakticiramo je meditacija na „treće oko“. Jogiji smatraju da je „treće oko“ „sjedište svijesti (seat of the conciousness)“. Neprekinuta pozornost na točku između obrva uravnotežuje energije ide i pingale (lijeve i desne nosnice) što opet dovodi do pokretanja energije kroz shushumnu. 

Um polako postaje jedno usmjeren i tiho klizne u nirodha stanje (stanje suspenzije uma ili stanje ne uma). Jogi otkriva odsustvo napora, prostor čiste svijesti, topeći tvrde ograde male osobnosti. Svijest sve više prepoznaje ego obrasce i biva utemeljena u izvornom stanju slobode.

Kad se izvode inteligentno i s ljubavlju, sve tri prakse imaju kapacitet da probude, uzemlje i integriraju energiju, zapale duboki strah od otpuštanja i ostave praktikanta da se polako rastapa u prirodnom stanju ljubavi i predaje.

Noćenje u Hotelu Kutina.

30.04.2017. Nedjelja

06:30 – 09:30h Doručak u hotelu Kutina ( Buffet postava).

9:00h-12:00h pranayama i mysore

Ponoviti ćemo pranayame od prethodnog dana. Nakon pranayame prakticirati ćemo mysore stil ashtanga yoge. Tradicionalno se ashtanga podučavala kroz mysore stil. Mysore stil je individualni način podučavanja ashtange u okruženju grupe. Praktikant napreduje kroz praksu u skladu sa svojim sposobnostima, položaji se nadodaju jedan po jedan uz modifikacije ako je to potrebno. Na takav način praktikant sigurno ući sistem brzinom koja mu pripada, skida se sa auto pilota i polako utemeljuje u sebi. Vođeni sat je došao puno kasnije i lijepi je podsjetnik jogiju na ritam prakse i ispravne vinjase.

Kasniji check out : 15:00h.

Više o učitelju Tončiju Gulišiji možete vidjeti kroz video : https://www.youtube.com/watch?v=HnucU-98Pb8

Pogledajte i event na facebooku: https://web.facebook.com/events/177973562694302/