Aranžman uključuje prijevoz autobusom turističke kategorije prema navedenom programu, posjet samostanu i čokoladarnici u Olimju uz razgled, posjet Jelenovom grebenu, posjet Rogaškoj Slatini, licenciranog turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije, i troškove organizacije izleta!


Program izleta:                                                             

Polazak autobusa u 8:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje prema prirodnoj granici Hrvatske i Slovenije, rijeci Sutli, na kojoj se nalazi mjesto Rogatec. Dolazak u MUZEJ NA OTVORENOM ROGATEC – najveći takve vrste u Sloveniji. Muzej je 1997. nominiran za europski muzej godine, a izvorna ideja potekla je iz želje za očuvanjem rodne kuće slovenskog pjesnika Jože Šmita. Okosnicu muzeja čine originalne i rekonstruirane seoske kuće i gospodarske zgrade kao dokaz graditeljske baštine i kulturne tradicije ovog kraja. Razgled muzeja u pratnji stručnog vodiča. Mogućnost kupovine originalnih suvenira u muzejskoj “Trgovini z mesnim blagom”!  Slijedi odlazak u obližnju ROGAŠKU SLATINU, jedno od slovenskih najljepših lječilišta. Šetnja i slobodno vrijeme za osobne programe. 


U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja uz rijeku Sutlu do OLIMJA. Središnji dio naselja čini kompleks samostanskog dvorca s crkvom. Uz dvorac iz 13. st. izgrađena je čudesna barokna župna crkva Marijinog Uzašašća. U prostorima dvorca nalazi se 3. najstarija ljekarna u Europi. Nakon razgleda slijedi odlazak do čokoladarnice. Tu se nalazi nekoliko desetaka vrsta čokolade upakirane na vrlo primamljive načine. Kraća pauza za kupnju “suvenira-čokolade”. Odlazak do Jelenovog grebena. Slobodno vrijeme za ručak na prekrasnoj terasi okruženoj jelenima i srnama, šetnju i uživanje u prirodi.  Oko 18:00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.