Family-friendly Hotel Krone **** Vas poziva u Sarajevo! 2 noćenja s doručkom u apartmanu za 2 osobe, korištenje privatne SPA zone 1h, parking, WI-FI, sve za samo 999 kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Otkrijte i Vi sve čari oaze zvane Sarajevo, uživajte u šarmantnom spoju Istoka i Zapada, bogatom kulturnom životu, u vrhunskoj hrani, slasticama i noćnom životu koji Vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima!

Hotel Krone/Kruna, nalazi se u najljepšem dijelu Sarajeva, području koje su naseljavali ljudi prije 5000 godina, u nekadašnjoj rimskoj provinciji, mjestu pod suncem koje je liječilo svojim čudotvornim izvorima zbog kojeg je i dobilo ime Ilidža, što bi u prijevodu sa turskog značilo: lijek ili ono što čovjeku daje zdravlje.

Od zelene oaze na Ilidži do njenog vrela vodi, nadaleko poznato šetalište zasađeno stablima platana i kestena u dužini od 3,5 km, kroz čiji tunel jedinstvene prirodne ljepote voze stari fijakeri.

Iznad drveća isprepletenog visokim krošnjama, naziru se vrhovi planine što u svojim njedrima krije izvor rijeke Bosne, po kojoj se cijela zemlja naziva.

Hotel Krone je stara zgrada izgrađena 1907. U njenim temeljima urezana su sjećanja na austrougarsku prošlost Bosne i Hercegovine, u kojoj se krije zaboravljena priča o zabranjenoj ljubavi nekrunisanih vladara, Sophie i Franca Ferdinanda.

Hotel Krone pripada kulturnoj baštini zemlje i raspolaže sa 26 soba koje uključuju 12 Deluxe Double soba, 8 Superior Queen soba i 6 Superior King soba. Luksuzno opremljen restoran smješten je u zelenilu netaknute prirode. U restoranu se pripremaju jela međunarodne kuhinje sa sastojcima organskog porijekla. 

Gostima je na raspolaganju i privatni spa centar Aqua S… napravljen u stilu starih rimskih kupatila po kojima je Ilidža bila poznata u vrijeme kada je bila dio Rimskog carstva.