Garantirano putovanje i posjet Hitlerovoj vikendici Orlovo gnijezdo i kraljevskom jezeru 27.05.2017. uz 1-dnevni izlet autobusom iz Zagreba, turističkog pratitelja, za samo 249 kuna po osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Orlovo gnijezdo je građevina (danas restoran), koja se nalazi u Alpama u neposrednoj blizini mjesta Berchtesgarden, na visini 1.834 metara. Gradnja «Orlovog gnijezda» trajala je 13 mjeseci i ono je završeno u ljeto1938.godine. Orlovo gnijezdo je poklon Adolfu Hitleru za njegov 50. rođendan od strane Nacističke stranke. Ideja za takav poklon potekla je od njegovog bliskog suradnika Martina Bormanna, a za izgradnju je angažirano oko 3500 ljudi. Bio je to veliki građevinski pothvat obzirom na vrijeme i uvjete gradnje pa svakako preporučamo da ga posjetite!

Program putovanja:

Polazak autobusa u 4:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom do Njemačke. Dolazak u Nacionalni park Berchtesgaden te posjet Hitlerovoj vikendici  Orlovo gnijezdo koja se nalazi na vrhu Kehlsteinhaus. 


U podnožju Kehlsteinhausa ukrcaj u lokalni autobus s kojim dalje nastavljamo putovanje, a zatim slijedi vožnja liftom do samog vrha na visinu od 1.834 metara. Kehlsteinhaus ili Orlovo gnijezdo se nalazi na veličanstvenoj lokaciji koja nudi prekrasan pogled na vrhove Alpa. Nakon pauze u restoranu Orlovo gnijezdo, povratak u dolinu. Putovanje do mjestašca Königsee te fjordsko oblikovanoga Kraljevskoga jezera koji leži u podnožju slikovite planine Watzmann. Samo jezero jedno je od najdubljih srednjoeuropskih jezera. 


Okruženo je visokim planinskim vrhovima, a svojom smaragdnozelenom bojom pruža poseban doživljaj! Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero te uživanje u skladnosti prirode i kulture. Prema želji, panoramska vožnja lađicom do crkvice sv. Bartolomeja, koja je postavljena još od 1134. godine. Lijepo okruženje je privuklo i bavarske kraljeve, koji su tu izgradili i lovačku rezidenciju. 
Slobodno vrijeme do 17:30 sati kada je predviđen polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska oko ponoći.