Neponovljiv Cipar!!! Crno Jaje i Nikal Vode Vas 8 dana na Cipar! Posjetite Nikoziju, Kireniju, Famagustu i Salamis, povratni let iz Ljubljane, 7 noćenja sa doručkom u hotelima 3/4*..od 2299kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hladno Vam je? Vodimo Vas na 22 stupnja!!! Provedite "medeni mjesec" ili bilo koji drugi važni događaj u neponovljivom Cipru!!! Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin polaska 20. ili 27.10.17.! U cijenu su uključeni i transferi autobusima, pratitelj na hrvatskom jeziku i izleti NIKOZIJA, KIRENIJA, SALAMIS, FAMAGUSTA...

PROGRAM PUTOVANJA:

CIPAR: Nikozija, Kirenija, Famagusta, Salamis


1. dan: Let za Cipar

Let za Cipar i dolazak u zračnu luku Ercan gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Transfer do našeg hotela na području regije Kirenije ili Famaguste. U hotelu će Vas uz piće dobrodošlice naš pratitelj putovanja još jednom pozdraviti. Smještaj u sobe.

2. dan: Kirenija – GRATIS izlet za Vas!

Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotske umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema kojeg je tada bio osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetiti ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože.


3. dan: Fakultativno - poluotok Karpas s uključenim ručkom

Danas imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. stoljeća. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Šetnja po poluotoku na kojoj ćete vidjeti i divlja krda magaraca, te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola.

4. dan: Famagusta – GRATIS izlet za Vas!

Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Barnabu koji je zajedno s Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetiti ćemo bescarinsku zonu sa tradicionalnim orijentalnim tepisima.

5. dan: Fakultativno - Pafos (južni Cipar) s ručkom

Danas ćemo na našem izletu (doplata) posjetiti južni Cipar. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Cipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. U poslijepodnevnim satima povratak Kireniju i noćenje. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima.

6. dan: Nikozija – GRATIS izlet za Vas!

Danas posjećujemo Nikoziju, glavni grad Cipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. (Imat ćete mogućnost proći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva ali ima dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda zlata.


7. dan: Salamis - GRATIS izlet za Vas!

Nakon doručka krećemo u poludnevni razgled Salamisa - najočuvanijeg lokaliteta iz antičkih vremena na otoku. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. U poslijepodnevnim satima imate priliku pridružiti nam se na fakultativnom izletu (doplata) „Zemlja i ljudi“. Upoznati ćemo svakidašnjicu i prošlost Cipra. Prošetati ćemo živahnim ulicama Bellpaisa, uživati u bogatstvu biljnog svijeta. Šetnja nas vodi do malog mjesta Ozankoy gdje ćemo uživati u kavi na mjesnom trgu, a vidjeti ćemo i demonstraciju proizvodnje poznatog ciparskog sira - Hallumi i drugih ručnih radova stanovnika. Drugi dio izleta, nakon večere (koja nije uključena) vodi nas u ciparsku tavernu gdje ćemo uz „meze“ (sitne prigriske) i neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića uživati tipičnoj plesnoj predstavi.


8. dan: Povratni let

Transfer do zračne luke i povratni let.

Za ovo putovanje potrebna Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja. 

Napomena: Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Mjesta koja ćete posjetiti:


KIRENIJA

Ovaj romantični gradić se nalazi na sjevernoj strani otoka. Krasi ga bizantska tvrđava s koje se pruža spektakularan pogled na staru luku. Zbog svoj pozicije ispod planinskoga lanca, ugodna ljetna temperatura omogućuje da detaljno istražite lijepe gradske ulice, posjetite restorane ili uživate na netaknutim plažama.


FAMAGUSTA

Čarobni, srednjovjekovni gradić kojeg krase zidine, Othellov toranj, brojne palače i veličanstvena katedrala, nekoć je bio jedan od najbogatijih sredozemnih luka. Famagusta predstavlja jedan od razloga zbog kojih je sjeverni Cipar danas jedno od najposjećenijih područja na otoku. Dodatno će vas osvojiti zbog dugih pješčanih plaža i kristalno čistog mora.