GORSKA HRVATSKA - ZELENI VIR I VRAŽJI PROLAZ 25.06.17.! Izlet uz prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom izleta, razglede prema navedenom programu za 119 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Zaljubite se u idiličnu prirodu uz divan izlet za sve generacije! Polazak je u 8:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, (peron 502-506)!

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA 25.06.2017.:

Polazak je u 8:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, (peron 502-506). Vožnja autobusom prema „zelenom srcu Hrvatske“- Gorskom Kotaru do Skrada, naselja koje je već u 19. st. poznato kao klimatsko oporavilište i odmorište. Smješten je nad kanjonom u kojem se nalaze geomorfološki rezervati Zeleni vir i Vražji prolaz, prirodne atrakcije iznimne ljepote, za mnoge jedan od najljepših prizora u našoj zemlji. Autobusom ćemo doći do zeseoka Ložac odakle nastavljamo pješice puteljkom uz potok Curak do planinarskog doma “Zeleni vir”. 

Nakon kratkog odmora, laganim usponom popest ćemo se 800 m dugačkim kanjonom Vražjeg prolaza do spilje „Muževa hiša“. Kroz uski prolaz, širok oko dva metra, među stijenama visokim stotinjak metara, probija se gorski potok Jasle. Voda je milenijima izjedala kamen da bi prokročila ovaj prolaz koji zapanjuje snagom vodene stihije i divljinom vrletnih stijena. Nad njim na metalnim nosačima usječenim u stijenu napravljeni su mostići i stepenice kojima se prolazi. 

Povratak do doma gdje se možete odmoriti i okrijepiti domaćim goranskim jelima, jelima od divljači i kušati slastice od borovnica, te poznatu skradsku štrudlu. Zatim ćemo drugom stazom od doma krenuti prema Zelenom viru. To je snažan izvor u dnu plitke spilje što se nalazi podno sedamdesetak m visoke, živopisne stijene niz koju se obrušava potok, obasipajući ulaz tisućama kapljica. Povratak do planinarskog doma i slobodno do zakazanog povratka. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.