Kako ugodno proživjeti dan, iskoristiti ga za hodanje, sakupljanje snage i otkriće nečega novoga – života pastira na planini u okrilju Kamniško-Savinjskih Alpi! Pozivamo Vas da posjetite Veliku planinu u Kamniškim Alpama visoku 1666 m, gdje ćete uživati u najbolje sačuvanom pastirskom naselju u Europi!

Program izleta:

Polazak iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 7:30 sati. Ugodno putovanje prema graničnom prijelazu Bregana te dalje prema Ljubljani i Kamniku. 
Odlazak gondolom na Veliku Planinu. Slobodno vrijeme za uživanje i razgled pastirskog naselja koje je najprivlačnije u proljeće i ljeti, kad planina oživi glasnom zvonjavom kravljih zvončića. 


Običaji, jednostavno pastirsko življenje, pravo kiselo mlijeko sa žgancima... sve to skriva Velika Planina! A ukoliko želite možete od pastirice Andreje saznati i kako se izrađuje tradicionalni kamniški sir trnič, zašto se još naziva ljubavnim sirom… ali ga i kušati!


Povratak gondolom oko 17:00 sati u dolinu. Slobodno vrijeme za razgled izvora rijeke Kamniške Bistrice. Oko 18:00 polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.