[Prirodoslovni muzej Rijeka] Otputujte u neka davna vremena! Donosimo Vam ulaznicu za putujuću izložbu "Divovi Patagonije" uz 50% popusta i za samo 30kn!

39 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite sveobuhvatnu putujuću izložbu o dinosaurima južne Zemljine polutke! Kupon se može iskoristiti do 26.06.2017.!

Izložba Divovi Patagonije obuhvaća replike kostura dinosaura, izrađene prema autentičnim cjelovitim fosilnim primjercima pronađenim na području Patagonije, kao i modele divovskih dinosaura izrađene prema najnovijim znanstvenim saznanjima, u prirodnoj veličini. 

Na izložbi su izloženi i kosturi najvećeg mesoždera koji je ikada kročio Zemljom (Giganotosaurus carolinii), najveća kandža koja je ikada pripadala nekoj životinji, prvi potvrđeni nalaz gastrolita (kamenčića koji u mišićnom želucu pomažu probavljanju hrane, a danas ih imaju neke vrste ptica) kod dinosaura, leteći gmazovi te gmazovi koji su nastanjivali mora.

Izložbu "Divovi Patagonije" u Rijeci prati i autorska izložba Muzeja "Terenski dnevnik jednog paleontologa", prikaz uvjeta i života koji je postojao u našem kraju u doba kada su Zemljom vladali ovi golemi gmazovi.


U sklopu izložbe postavljen je i veći broj interaktivnih i edukativnih kutaka poput paleontološke postaje za iskopavanje fosila iz pijeska u prirodnoj veličini, velikih slagalica, te kutaka u kojima posjetitelji mogu doživjeti svijet u doba dinosaura, ali i svijet očima (i drugim osjetilima) tih velikih divova. 


Izložba obuhvaća i elemente virtualne stvarnosti, pa kosturi dinosaura pred očima posjetitelja oživljavaju i kreću se u svom prirodnom ambijentu. Interpretacija izložbe je višeslojna i višejezična, klasični natpisi kombiniraju se sa suvremenom tehnologijom, a posebni natpisi, drugima nevidljivi, pripremljeni su za djecu.


Popratni sadržaji na izložbi poput interaktivnih i edukativnih kutaka, igrala, virtualne stvarnosti i traženja skrivenih poruka kroz postav izložbe, ne naplaćuju se dodatno!

           Dio izložaka prilagođen je i slabovidnim i slijepim osobama, a izložbu mogu posjetiti i osobe s poteškoćama u kretanju!