[ISTARSKE TOPLICE] 6 dana uz 5 noćenja s doručkom, te 1 ručkom i večerom, korištenje bazena, sauna...sve za 2 osobe i za samo 1999kn! Iskoristivost kupona do 15.07.2017.!

3 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte uz unutarnji bazen wellness centra, termalni ili vanjski termomineralni bazen, jutarnju gimnastiku, besplatan parking, wi-fi...Dijete do 5 god. u krevetu s roditeljima GRATIS!

Istarske toplice smještene su u sjeverozapadnom dijelu Istre, 35 km od Poreča, 10 km od Buzeta. Iznad samog Lječilišta uzdiže se 85 metara visoka nadaleko poznata stijena Gorostas, ispod koje se nalazi izvor ljekovite vode Sv. Stjepan.

‘Mirna’  odgovara standardu 3 zvjezdice, sobe su opremljene grijanjem, rashladnim uređajima, telefonom i SAT TV-om, bežični Internet dostupan je u prostoru recepcije i aperitiv bara.

Ljekovite vode poznate su po visoko sumpornoj optimalno radioaktivnoj i toploj vodi punoj minerala (13 vrsta) za koju je znanstveno i u praksi dokazano da pospješuje liječenje kroničnih reumatskih bolesti, dermatoloških bolesti, bolesti gornjih dišnih puteva, ginekoloških bolesti i post operativnu rehabilitaciju.

Takva prirodna ljekovitost vode izdvaja Istarske toplice od ostalih europskih termalnih izvora i svrstava ih među prva tri mjesta u Europi po kvaliteti vode i ljekovitosti.

Crno Jaje preporuča prije kupnje kupona provjera slobodnih termina s Partnerom. ODMAH nakon kupnje kupona potrebna je najava dolaska i rezervacija putem e-maila: info@istarske-toplice.hr, uz KOD i ID kupona po primitku.

Izvor se koristio još u antičko doba. U njegovoj blizini pronađeni su natpisi u kamenu, stari rimski novac i nakit.

Prvi pisani dokumenti potječu iz 1650. godine, kada biskup Tomassini opisuje: 

“U motovunskim šumama izvire topla voda sa sumporom, čiji se potok ulijeva u rijeku Mirnu. Seljaci se peru u toj vodi i time liječe reumatizam i razne bolesti kože.”

Prva analiza vode napravljena je već 1858. godine, a rezultati ispitivanja jednaki su današnjima. U to su vrijeme Toplice bile poznate pod imenom «Terme Santo Stefano» te su u stručnim i znanstvenim krugovima preporučane kao jedna od boljih voda u Austro-Ugarskoj Monarhiji.