Idea Club Travel vodi vas u BUDIMPEŠTU! 2 dana uz noćenje u hotelu 4*, prijevoz autobusom uz pratitelja putovanja, 08.07. ili 05.08.2017. za samo 395 kn/osobi! Polasci iz Zg-a, Čakovca ili Varaždina!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Mogućnost polaska: Zagreb, Varaždin i Čakovec! Termini na odabir: 08.07.2017.ili 05.08.2017. za samo 395 kn!

Program putovanja:  

1 DAN  
Zagreb – BUDIMPEŠTA  Polazak iz Zagreba u 06:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Budimpešte uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku odmah krećemo u upoznavanje živahnog gradskog središta, prošetat ćemo pješačkom zonom poznate Vaci ulice i središtem grada preko glavnog gradskog trga Vörösmarty do poznate tržnice na dnu ulice s bogatom ponudom suvenira, mađarskih vina, rakija i poznate začinske paprike. 

Nastavljamo poludnevni panoramski razgled peštanskog dijela grada (autobusom i pješice): najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav – bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I – nekoliko ulica dalje je najveda sinagoga u Europi – Trg heroja, najvedi trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – gradski park tj. Varosliget ... Odlazak u hotel i smještaj u sobe, kradi odmor. Navečer preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po Dunavom – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – pladanje pratitelju na licu mjesta) ... i kako bismo dan završili na „mađarski način“ predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu mađarsku čardu uz folklorni program (uz doplatu – pladanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje. 

2 DAN  
BUDIMPEŠTA – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Odlazak do najviše točke grada – brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. 

Nastavljamo do Budima, dio Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvada oko tredine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8).  Po završetku razgleda krade slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima... Oko 14:00 sati polazak prema Zagrebu. Mogudi ručak u čardi u blizini jezera Balaton. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.