[SRPANJ] 1-dnevno kupanje u "Crikvi" i Novom Vinodolskom! Crno Jaje i Darojković Promet Vas vode na kupanje u terminima: 08.07., 09.07., 14.07., 15.07. ili 16.07.17. uz prijevoz za 90kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polasci: Križanje Vukovarske i Držićeve – ex Diona I 05:40h, Novi Zagreb – Inina zgrada – 6:00h, povratak između 18-19 h!

Crikvenica

Uz prirodne ljepote, čisto more i zrak te gostoljubive domaćine, glavni razlog za odmor u Crikvenici je, već više od stotinu godina, vrlo ugodna, blaga, stabilna i zdrava mediteranska klima i mikroklima s blagim zimama i ne prevrućim ljetima, koja je omogućila razvoj zdravstvenog turizma. 

Duge pješčane i šljunčane plaže s brojnim sadržajima za djecu povezane su prirodnom šetnicom kroz bogato mediteransko raslinje te pružaju mogućnost uživanja za svakoga, od kupača do šetača, rekreativaca i biciklista. 

Vrijedno povijesno i kulturno naslijeđe ovoga kraja utkano je i u turističku ponudu, počevši od Ribarskoga tjedna, jedne od najstarijih crikveničkih manifestacija, Aquariuma s više od 150 vrsta riba, živopisne šetnice Ljubavne cestice, do gradskoga muzeja i galerije.

Ova destinacija poznata je po bogatoj ponudi izleta, tako svoj boravak možete uljepšati jednim od izleta. Najčešće su to izleti na Krk, vožnje brodicama do Krka i degustiranje kvalitetnih lokalnih domaćih proizvoda. Blizu su i Plitvička jezera, te je moguće posjetiti i Sjeverni Velebit, Risnjak, špilju Biserujku na Krku, Rab, pa čak i Veneciju.

Novi Vinodolski

    U središnjem dijelu sjevernog Hrvatskog primorja, iz stare frankopanske utvrde zvane Novigrad, razvio se i proširio uz morsku obalu turistički grad Novi Vinodolski, središte današnje Rivijere Novi Vinodolski.

   Dušu grada Novog Vinodolskog predstavlja bogato kulturno nasljeđe: zidine rimske utvrde "Lopsica", ostaci samostana fratara Pavlina, frankopanski kaštel s kulom, Stolna crkva, Crkvica sv. Trojstva i sv. Marina na istoimenom otočiću, kuća braće Mažuranić, Čitaonica i knjižnica iz 1845., Narodni muzej, Gradska galerija "Turnac", staklena kapelica, jezgra starog dijela grada, kao i sačuvani autentični folklor ovog kraja.

   Rivijera Novi Vinodolski lako je dostupna iz Europe i Sredozemlja Jadranskom turističkom cestom, preko željezničke postaje Rijeka ili zračne luke Krk-Rijeka, a pogotovo plovnim putovima.

   Rivijera Novi Vinodolski proteže se na otprilike 25 kilometara obale: uz Novi Vinodolski treba posebno spomenuti priobalna mjesta Povile, Klenovica, Smokvica i Sibinj.