Vjerojatno niste zadovoljni sa svim dosadašnjim terapijama klasične i prirodne medicine, kojima ste se podvrgnuli da bi ste se oslobodili postojećih tegoba (kao npr. glavobolje, hernije diskova u leđima i u vratu, vrtoglavice, ograničene pokretljivosti vrata, bolova u leđima i ekstremitetima, loše cirkulacije, otežanog disanja, aritmije, nedostatka životne energije, itd).

Je li Vam poznato da je najviši vratni kralježak - ATLAS – kod skoro svih ljudi rotiran, iskošen? Ovakvo stanje dovodi do velikog broja tjelesnih i psihičkih smetnji i bolesti, a ono se može u potpunosti obrnuti!

To je otkrio Švicarac Dr. René – Claudius Schümperli E.M., koji je i sam bio bolno pogođen rotacijom atlasa, te je između 1993. i 1996. razvio revolucionarnu metodu kojom vraća atlas na pravo mjesto.


Iskošen atlas uzrokuje, ovisno o kutu rotacije, smanjenje otvora lubanje i kralježnice. Time su kralježnična moždina, razni živci i živčani putovi izloženi trajnom pritisku. Zbog rotiranog atlasa istovremeno su sužene i vertebralne arterije, karotida, jugularna vena i limfni putovi.


René - Claudius Schümperli

Švicarac René - Claudius Schümperli, dr E.M. razvio je u svijetu jedinstvenu metodu kojom se s jednim jedinim tretmanom precizno, bezopasno i trajno otklanja rotacija atlasa. Ova metoda namještanja atlasa je prirodna, nemedicinska i ne zahtijeva nikakvu dijagnostiku.


Ovjes - ravnoteža - upravljanje: Sve počiva na atlasu!

Trajni pritisak na kralježničnu moždinu, moždane živce, krvne žile i limfne kanale uzrokuje teške tjelesne i psihičke smetnje, poteškoće, bolesti i ovisnosti.

Budući da atlas ne nosi samo lubanju, već je odgovoran za OVJES, RAVNOTEŽU I UPRAVLJANJE kralježnicom i ljudskim kosturom, kada je rotiran uzrokuje teške smetnje i promjene u držanju tjela.

Posljedica toga su simptomatske poteškoće i bolesti, npr. glavobolja i bolovi u zatiljku, ukrućen vrat, migrene, bolovi u leđima, oštećenja diskova, skolioza, pogrbljenost, ukliješteni moždani i kralježnični živci, različita dužina nogu uzrokovana kosom zdjelicom, bolovi u kukovima, koljenima, spuštena stopala, itd.

Rotiran i iskošen atlas uzrokuje rotaciju zdjelice i nepravilno držanje tijela.