Posjet najljepšem parku prirode u Sloveniji - Logarska dolina! Jednodnevni izlet autobusom 05.08.2017., razgled prema programu, pratitelj putovanja i stručnog vodiča, za samo 219kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ljubitelji ste planinarenja? Logarska dolina je jedan od najljepših parkova prirode u Sloveniji, sa širokim ravnim dnom, kojeg okružuje vijenac planinskih vrhova, visokih preko 2000 metara, a krase ga i brojni potoci, slapovi, šume, enografski objekti, bogata fauna i impozantna ljepota. Poznata je i kao klimatsko lječilište, zahvaljujući upravo svom geografskom položaju, u Alpama.


Polazak u 6:30h s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502 – 506). Putovanje prema Sloveniji, uz kraća zaustavljanja putem, do LOGARSKE DOLINE. 
 
Po dolasku, odlazak sa stručnim vodičem na Pot po Logarski, etnografski put koji vodi kroz čarobne kutke ovog parka prirode, kroz dijelove koji su sačuvani u svom izvornom obliku, dakle, vrlo su malo pod utjecajem čovjeka (eventualno uređeni puteljci, drveni mostovi i sl.), upoznavanje parka prirode Logarska dolina u punom smislu – dijelova obraslih šumom, potoka, slapova, brdskih dijelova, šljunčanih staza, ali i onih drvenih, tradicionalnog načina života na području Logarske doline te starih običaja koji bivaju prikazani u potpunosti autentično. Pot po Logarski dužine je 7 km, a namijenjen je zbližavanju prirode i čovjeka. 


Šetnja traje oko 2 – 2,5 sata, no na Pot po Logarski moguće je skrenuti ili se s njega odvojiti na bilo kojem dijelu Doline. 


Dijelovi ove poučne staze uređeni su za osobe s invalidnošću, za prolaz invalidskih kolica. Nakon završetka šetnje etnografskim putem, na najvišoj točki parka prirode Logarska dolina, odlazak autobusom u donji, ravni dio Doline, gdje se nalaze kmetske kuće, odnosno restorani, seoska domaćinstva kakva su bila nekad te gdje je ponekad moguće vidjeti životinje na ispaši (krave, škotsko govedo...) Slobodno vrijeme za individualne programe. 
 
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.