Šilo je maleno turističko mjesto smješteno na sjeveroistočnoj strani otoka, nasuprot Crikveničkoj rivijeri, samo 26km od Krčkog mosta... Uživajte u blagodatima otoka Krka i istražite njegove još neistražene kutke...

Šilo je turističko mjesto smješteno na sjeveroistočnoj strani otoka, nasuprot Crikveničkoj rivijeri ( 26 km od Krčkog mosta ). Iako je Šilo danas turističko središte Dobrinjštine, oduvijek je bio ribarsko i pomorsko mjesto.Od Šila do Crikvenice zaplovio je prvi trajekt na našoj jadranskoj obali.

Jeste li znali?  

Šilo slavi svoj dan 16. kolovoza, na blagdan Svetog Roka, što je nastavak tradicije, započete sredinom 19. stoljeća, kada je našim krajevima harala kuga. I stanovnici Šila su se, kao i ostali, zavjetovali svetom Roku da ih poštedi kuge pa odatle zavjetne rokovske procesije od Polja prema crkvi sv. Nikole u Šilu.

Uz uređene (šljunčane i dijelom betonirane) mjesne plaže, nalaze se brojni rekreativni sadržaji. Na pješćanoj plaži Pećine, koja je pogodna za djecu, viori se Plava zastava. Posebno je atraktivan ronilački obilazak potonulog grčkog broda Peltastis, čiji se podvodni lokalitet nalazi nedaleko Šila te upravo tamo otočki ronilački klubovi vode ronioce u obilazak.

Na liniji nekadašnjeg trajekta, danas voze gliseri i manji brodovi.