[DRNIŠ] Razgledajte krajolik kanjona Čikole iz zraka i uživajte u prirodi iz drugačije perspektive! Adrenalinska vožnja na Ziplineu preko kanjona Čikole uz pratnju 2 vodiča za 280 kn!

10 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

ZipLine Čikola nalazi se na području Grada Drniša, nad prekrasnim i strmim kanjnonom rijeke Čikole visokim do 300 metara..Kupon je iskoristiv u periodu 01.07.-30.09.2017.!

Tko smo

U blizini Zipline Čikola nalazi se Nacionalni park Krka, Roški Slap, Visovac, brojne srednjovjekovne utvrde koje imaju povijest, jedna od utvrda Ključica nalazi se svega 2 km udaljenosti. U blizini Drniša nalazi se mauzolej Ivana Meštrovića.

• Veliki broj turističkih atrakcija u blizini Zipline Čikola

• Zadivljujuća i očuvana priroda, kulturno – povijesna baština, neizučeni fenomen, riznica ljepote, speleološka baština.

Lokacija

Zipline Čikola nalazi se na županijskoj cesti u smjeru iz Šibenika - za Drniš, te županijska cesta Ključ - Pakovo selo.


Naši proizvodi i usluge

Zipline

Razgledajte krajolik kanjona Čikole iz sasvim novog kuta nad krošnjama stabala i klisura s vjetrom u licu. Zipline je zabavna i uzbudljiva avantura koja omogućuje izvorni doživljaj iz ptičje perspektive pomoću sigurnosne opreme.


Penjanje po stijenama

Ljubitelji sportskog penjanja mogu uživati u penjanju strmim kanjonom rijeke Čikole. Na tim mjestima postoje oznake za sportsko penjanje. Na pojedinim područjima stijene su visoko uzdignute. Odlučite li se na penjačku avanturu uživati ćete u pogledu na klisure.


Kanjoning

Kanjon Čikole je izuzetno atraktivan. Zimi kanjonom teče krška rijeka Čikola, a ljeti je kanjon potpuno suh i pruža brojne mogućnosti za pješačenje. U kanjonu Čikole postoji više špilja, od kojih je poznatija Topla peć. U špiljama su pronađeni ostatci čovjeka iz mlađeg paleolitika, oko 18000 g. pr. Krista. 


ZipLine Čikola

U okviru europskog programa "Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka" u kanjonu rijeke Čikole uređena je 10 km kanjoning staza, vidikovci, 50 penjačkih smjerova za slobodno penjanje te Zipline.


Adrenalinska turistička atrakcija.

Jedini Zipline u Šibensko - kninskoj županiji.


Oprema

Potrebno je imati advekatnu odjeću a oprema je osigurana. Sudjelovati mogu svi, a na slobodnom penjanju sudjeluju osobe koje posjeduju planinarske i alpinističke vještine.


Mjere opreza

Korištenje Zipline u cjelini je opasna raznoda koja može dovesti do ozbiljnih ozljeda. Ne koristite stazu bez pravog treninga i opreme.


Zipline

Rezervacije najkasnije dan prije same vožnje.


Penjanje po stijenama

Posjedovanje planinarskih i alpinističkih vještina.


Kanjoning

Sport i rekreacija u kanjonu i na strmim stazama. Staze NP Krka u neposrednoj blizini.


ZipLine Čikola

Aktivni turizam

Zipline je najveća atrakcija kanjona Čikole. Dug je 1,4 km. Posjetitelji se sajlom na 4 dionice s jedne strane, i 200 m dubokog kanjona, prebacuju na drugu stranu i posebno spuštaju prema rijeci.

“Atrakcija u kojoj posjetitelji prelaze sa jedne na drugu stranu kanjona uz čelično uže osigurano pojasom. Cijela avantura uključuje obuku od strane instruktora".


Čikola

Lokalitet Kanjona Čikole zaštićen je od 1965. godine. Čikola ja najveći pritok rijeke Krke, izvire kod sela Čavoglave, protječe kroz grad Drniš i ulijeva se u rijeku Krku kod jezera Torak. Dio Čikole, koji je zaštićen kao značajni krajobraz proteže se od Drniša do oko 1 km nizvodno od novog mosta za Miljevce preko Čikole. To područje odlikuje se dubokim kanjonom, koji je izniman geomorfološki fenomen, a lokalitet je iznimno važan i kao hidrološki fenomen u kršu.