Ljetovanje na otoku Pagu! 8 dana na prelijepom otoku Pagu uz 7 noćenja u Vili Ana za 4 osobe u periodu 14.07.-21.07.2017. za 4 osobe i samo 3679kn!!!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Apartmani su s pogledom na more, tek 200m udaljeni od plaže! Kupon je iskoristiv isključivo u periodu 14.07.-21.07.2017.! Odmorite dušu i tijelo uz miris mora i mediterana na otoku Pagu!

Villa ANA, PAG - grad Pag

- udaljenost od mora 200m

- od grada 1500m

- od gradske plaže 800m

- od ambulante 800m

- od busa 1500m

- od dućana 300m


OPIS:

- apartman 56m2. s pogledom na more za 4 osobe

- posteljina, ručnici, kuh. krpe i wc-papir, završno čišćenje.

- 1 soba dvokrevetna (bračni ležaj), 1 soba 2 kreveta, kuhinja (komplet opremljena), kupatilo (tuš kabina), blagavaona, balkon-lođa 12m2 (pogled na more), gril u dvorištu.

- 4 garaže + parkirna mjesta 

Pag

Otok Pag se nalazi između Velebitskog kanala i Kvarnerića, između otoka Raba, Oliba i Vira, u neposrednoj blizini kopna. Površinom od 286,6 km2 jedan je od najvećih Jadranskih otoka, a sa 270 km razvedene obale otok je s najduljom obalnom linijom na Jadranu, prepunom zaljeva, uvalica, rtova i plaža. Najveću, Pašku uvalu zaokružuje 20 km šljunčanih plaža.

Posebnost i zanimljivost otoka Paga su i brojni  izvori pitke vode, a brojne su i vrulje u moru.  Voda  uglavnom na otok stiže ispod morskog dna s velebitskih padina. Na otoku se nalaze i tri slatkovodna močvarna jezera ; Veliko i Malo blato te Kolansko blato. Iako se klimatske prilike na otoku  ubrajaju u mediteranske, blizina Velebita čini svoje pa tako mnogo utječe na biljni pokrov otoka tako je  istočni dio otoka zbog jakih udara bure i jake posolice sasvim gol. 

Otok Pag kao najveće carstvo kamenjara ispresijecano dugim suhozidima na Jadranu, u kojemu raste tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, i ono daje poseban okus  poznatom paškom siru. Također na otoku se zadržala i autohtona šikara zimzelenog karaktera, hrast medunac, crnika, alepski bor …. U  kopnenom produžetku plitke Paške  uvale  skriva se još jedno veliko bogatstvo, ispitano i dokazano ljekovito blato.


Mjesta za posjetiti na otoku Pagu! 

Lun - botanički vrt s najstarijim stablima maslina na Mediteranu

Lunjski maslinici predstavljaju istinsku oazu mira i jedan od najslikovitijih i najljepših kutaka otoka Paga. Među nebrojenim stablima maslina svojom se jedinstvenošću posebno izdvaja oko 1500 stabala divlje masline - olea oleaster, visokih 5 - 8 m i prsnog promjera 20 - 80 cm.



Ovo područje divlje masline, površine 24 ha, jedino je takve vrste na Jadranu te ima veliku botaničku vrijednost. Zbog svojih je karakteristika 1963. godine zaštićeno i proglašeno botaničkim rezervatom.
Pretpostavlja se da neke masline imaju  i više od dvije tisuće godina.

Antički vodovod - Talijanova buža, Novalja

Jedinstveni antički vodovod, akvedukt, iz 1. stoljeća, u narodu poznat kao Talijanova buža. U prošlosti je napajao Novalju vodom iz novaljskog polja. Ulaz u vodovod nalazi se unutar Gradskog muzeja koji u sebi čuva dio novaljskog kulturnog i etnološkog nasljeđa.

Jeste li znali da se na otoku Pagu još može vidjeti proizvodnja soli starim postupkom isušivanja u manjim glinenastim bazenima u koje se uvodi more?

Paški trokut i UFO misterij 

Samo koji kilometar od Novalje, na vrhu Velo tusto čelo, nalazi se prirodni fenomen, megalitski otisak u kamenu poznat kao „Paški trokut“. Trokut je istokračan, veličine 32 x 32 x 22 metra i ima oblik otiska glačala. Posjet ovom lokalitetu zahtijeva malo spretnosti u hodanju po kamenjaru jer nema utabane staze. Iako fenomen nije do kraja rasvijetljen i istražen, njegov nastanak neki povezuju s pojavom NLO-a nad cijelim paškim područjem u prošlim vremenima.