[ŠPANJOLSKA] Zemlja fieste i sieste i zemlja velikih umjetnika! BARCELONA I AZURNA OBALA 31.08.-05.09.17.! 5 noćenja u hotelima 3*, zrakoplov iz Zagreba...za samo 2789 kn/osobi! GARANTIRAN POLAZAK!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prepustite se španjolskom načinu života! Započnite dan sa sokom od rajčice i završite večer sa sangriom ili istražite mediteransku kraljicu Barcelonu koju krase najljepši arhitekturni i kulturni biseri, u kojoj Gudijeva dijela imaju smisla...Uživajte u hotelu na Costa Bravi, uz more, a svi oni koji žele nešto vidjeti, mogu ić na izlete u Barcelonu, Montserrat itd...


Avion – Bus

Odmor u Španjoslkoj

BARCELONA I AZURNA OBALA

6 dana i 5 noćenja u hotelima 3*, bez noćnih vožnji

Termin putovanja: 31.08. – 05.09.2017. – GARANTIRANI POLAZAK!

1. dan ZAGREB – BARCELONA – COSTA BRAVA

Sastanak putnika u zračnoj luci ''Pleso'' kod šaltera informacija u 13:20 sati. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatie Airlinesa, OU 374 u 15:20 sati. Dolet zrakoplova u Barcelonu prema redu letenje je u 17:30 sati. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti slijedi odlazak autobusom na panoramski razgled grada:  Montjuïc, Estadi Olímpic de Montjuïc, Poble Espanyol, Museu Nacional d'art de Catalunya, Fundació Joan Miró, Port Vell, Kolumbov spomenik visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike, Plaza Catalunya- središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga, a jedna od najznamenitijih kojom prolazimo je i Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila... Odlazak prema hotelu. Noćenje.

2. dan BARCELONA

Doručak. Kasniji doručak i odlazak u razgled najstarijih i najzanimljivijih dijelova grada: Plaza Catalunia od koje se proteže živopisna promenada duga 2 km s brojnim sviračima, zabavljačima, trgovinama, restoranima i barovima – pozanta Las Ramblas, gotičko središte Barri Gotic, najstariji dio grada i jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi, s labirintom uskih ispresjecanih ulica s nevjerojatnom arhitekturom, Katedrala iz 14. I 15. stoljeća s sjajnim primjerom katalonske gotike, Placa del Rei, Palau Reial, mjesta gdje su španjolski kralj u pratnji kraljice dočekali Kristofera Kolumba, Katedrale s kriptom Santa Eulalie... Slijedi odlazak do Sagrade Familie, jedne od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni Gaudíjev projekt, a nakon kraćeg odmora i stanke za ručak predlažemo odlazak u Park Güell,  remek-djelo Antonija Gaudíja (dio UNESCO-a), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu « Magične fontane », čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espańa. Noćenje.

3. dan MONTSERRAT - BARCELONA

Doručak.Preporučujemo odlazak na izlet u Montserrat, čuveni samostan koji se smjestio na „nazubljenoj planini“ na visini od 1200 metara s kojeg puca predivan pogled na Kataloniju. U benediktinskom samostanu nalazi poznati kip „ Crne gospe „ koju je papa Leu XIII proglasio arijansko svetište Montserrat, sveticom zaštitnicom Katalonije. Poslijepodne nakon izleta, predlažemo slobosno vrijeme. Predlažemo šetnju niz La Ramblu do PORT VELLA, stare luke Barcelone u srcu grada gdje se danas nalazi moderno uređeno šetalište, jedan od najvećih akvarija u Europi, veliki šoping centar i mnoštvo barova i restorana uz obalu mora. Svakako posjetite i  živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“* poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru uz strastveni flamenco show. Noćenje.


4. dan SITGES & TARRAGONA – BARCELONA

Doručak. Danas predlažemo odlazak na izlet do Sitgesa i Tarragone, mediteranskih gradića na Zlatnoj obali (Costa Daurada). SITGES, mediteranski gradić 35 kilometara južno od Barcelone. Posebno su zanimljive Art Nouveau ville koje su dale izgraditi obitelji koje su se obogatile na trgovini crnim robljem iz Afrike i prozivodnji ruma na Kubi. Jedan od njih je seńor Facundo Bacardi koji je iz Sitgesa otišao s nepunih 15 godina. Došao je u Santiago de Cuba, promjenio formulu ruma, a ostalo je povijest. Osim po povijesnim znamenitostima, lijepim plažama i noćnim klubovima, Sitges je poznat i po filmskom festivalu i karnevalu. Često ga nazivaju „Ibiza u malom“ ili St. Tropez Španjolske.

Tarragona - nekadašnja prijestolnica Hispanie s mnogim srednjovjekovnim spomenicima i arheološkim ostacima iz rimskog carstva (dio UNESCO-a): zidine s portalom sv. Antuna; Pretorium, za kojeg se vjerovalo da je rodna kuća Poncija Pilata; amfiteatar iz 2 st.; katedrala iz 12. st., jedna od najljepših u Španjolskoj. 

Za one koji su odlučili provesti dan u Barceloni, a pri tome ste još i ljubitelj nogometa, predlažemo odlazak do najvećeg stadiona u Europi - Camp Nou, doma nogometnog kluba Barcelona, gdje možete razgledati muzej sa brojnim trofejima kluba, Messijevim zlatnim loptama..., obići tribine, novinarske kabine, proći tunelom kroz koji igrači izlaze na teren i dr. Noćenje.

5. dan BARCELONA – GIRONA – FIGUERES – AZURNA OBALA 

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Gironi, jednom od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te nastavak prema Figuerasu, rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej, koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. Nastavk vožnje prema Nastavak putovanja prema Azurnoj obali i Cannesu. ŠETNJA BULEVAROM CROISETTE DO PALAČE FILMSKOG FESTIVALA. Smještj u hotel. Noćenje.

6. dan CANNES – NICA – MONTE CARLO – MONACO  - ZAGREB

Doručak. Odlazak do NICE, “kraljice Azurne obale”. Kraći razgled: PROMENADE DES ANGLAIS, PLACE MASSENA, RUE MASSENA.. Posjet parfumeriji u EZE-u. Kraći razgled MONTE CARLA I MONACA. Nastavak vožnje prema ITALIJI i dalje prema HRVATSKOJ uz pauze za odmor. Očekivani dolazak na mjesto polaska očekuje su u kasnim večernjim satima.