Caravaggio u Zagrebu! Ulaznica za izložbu baroknog genija Michelangela Merisija da Caravaggia, kao i stalnu postavu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu za samo 18 kuna!

720 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Talijanska Republika, kao svojevrsni poklon dobrodošlice povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, omogućila je predstavljanje Večere u Emausu, remek djela jednog od najvećih genija baroka, Michelangela Merisija da Caravaggia, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu!

Večera u Emausu, remek djelo Michelangela Merisija da Caravaggia, dopremljeno je štićenim vozilom iz milanske Pinakoteke Brera u Muzej za umjetnost i obrt. Predstavljanje remek djela jednog od najvećih genija baroka omogućila je Talijanska Republika, kao svojevrsni poklon dobrodošlice povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.


Ponuda uključuje za jednu osobu:


ulaznicu za izložbu Caravaggio kao i stalnu postavu u Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu uz projekciju filma o životu i djelu slavnog slikara.

Talijanski film traje oko 2 sata i ima titlove na engleskom jeziku.

Za vrijeme projekcije filma treba se raspitati na tel: 01
4882 111

Ova posudba iz milanske Pinacoteca di Brera, od izuzetnog je značaja ne samo za Muzej za umjetnost i obrt, već i za cjelokupnu  kulturnu scenu Zagreba i Hrvatske.

Michelangelo Merisi da Caravaggio poznatiji samo i kao Caravaggio, bio je talijanski slikar i začetnik baroknog slikarstva to jest prvi pravi slikar ovog pravca. Rođen je 28. rujna 1571 odine.
Caravaggiova novina bio je radikalan naturalizam koji je kombinirao s pažljivim psihološkim zapažanjima i dramatičnim, skoro teatralnim pristupom kjaroskurom – uporabom svjetla i sjene.
Za života bio je izrazito slavan i utjecajan,iako su ga smatrali tajanstvenom, začuđujućom, buntovnom i opasnom osobom. Caravaggio je nakon smrti bio potpuno zaboravljen stoljećima dok u 20-tom stoljeću nije prepoznat njegov utjecaj na razvoj zapadne umjetnosti.

Kupon koji ćete dobiti nakon obavljene kupnje potrebno je zamijeniti za ulaznicu na ulazu u muzej.