Posjetite sjever Hrvatske! Međimurje i Varaždin 09.09.2017. uz Smart Travel i uključen prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu za samo 135 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite sa nama ljepote sjevernih vrata Hrvatske, posjetite jedinstveno Schoenstattsko svetište, uživajte u degustaciji meda u Medenom vrtu i upoznajte ljepote Varaždina i Čakovca u pratnji lokalnog turističkog vodiča!


MEĐIMURJE i VARAŽDIN

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb, peron 502 - 506, u 07.15h. 
Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.30h prema baroknom VARAŽDINU, poznatom kao ‘’MALI BEČ’’, gradu glazbe, baroka i cvijeća. 
Po dolasku u Varaždin kraći razgled grada i slobodno vrijeme za šetnju gradom. Predlažemo da popijete kavu u kavani ‘’Grofica Marica’’ i uživate u neizostavnoj torti ‘’Grofica Marica’’. Inače, kavana je ime dobila po istoimenoj opereti mađarskog skladatelja Imre Kalmana...  

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema MEĐIMURJU, Sjevernim Vratima Hrvatske; regiji koja će Vas oduševiti prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ovo područje je omeđeno rijekama Murom i Dravom koje doprinose njegovoj ljepoti, dok Regionalni Park Mura-Drava čuve osobitosti ovog područja i štiti njegovu floru i faunu. Područje je ovo na kojem uspijeva mnoštvo kvalitetnih namirnica, a prva naša stanica biti će ČREČAN, točnije imanje staro preko 100 godina, na kojem se skriva bogastvo okusa, boja i mirisa poznato pod nazivom MEDENI VRT. Ova kušaonica meda i muzej nudi i pčelinje proizvode: cvjetni prah, matičnu mliječ, propolis, med.. Oduševiti ćete se uvidom u suživot pčela u prirode! 

Nakon razgleda i degustacije, slijedi odlazak prema ČAKOVCU, gradu ZRINSKIH, središtu MEĐIMURSKE  ŽUPANIJE. Grad je ovo koji se diči kulturno povijesnim znamenitostima, a posebice PERIVOJEM ZRINSKI smještenom u srcu grada, u kojem ponosno stoji dvorac ZRINSKI, STARI GRAD u kojem djeluje MUZEJ MEĐIMURJA sa fundusom od preko 17 000 izložaka! Živopisni simbol grada je i Zrinska garda grada Čakovca, povijesna vojna postrojba čija se atraktivnost mjeri u europskim razmjerima, kao i ugled Zrinskih nekada... Nakon šetnje i razgleda grada u pratnji stručnog vodiča, slobodno vrijeme za kavu i ručak.  Okupljanje grupe i odlazak prema MALOJ SUBOTICI, malenom mjestu nedaleko od Čakovca, poznatom SCHOENSTATTSKOM SVETIŠTU MAJKE TRIPUT DIVNE, koje je posvećeno 22. kolovoza 2009. godine. Ovo je svetište vjerna kopija Prasvetišta koje se nalazi kod Koblenza u Njemačkoj,  a pokret u Hrvatskoj danas broji oko 1000 članova i izvor je trajne povezanosti sa Majkom Triput Divnom, kao odgojiteljicom novog čovjeka u novoj zajednici.
Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska predviđen je do 20:30h.