Krstarenje veličanstvenom Kvarnerskom obalom i otocima na bazi 7 polupansiona uz kontinentalni doručak i ručak, smještaj u kabinama A kategorije na palubi ili pod palubom za jednu osobu!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Sve što vam treba je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći sjevernojadranskim otocima. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi (posebno kuharu) da potpuno preuzmu brigu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…..

KL 1  OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR  – MOLAT – (Ilovik) LOŠINJ – CRES – OPATIJA

DATUM POLASKA: 29.06. 2013. iz Opatije

Krstarenje klasičnim motoriziranim jedrenjacima veličanstvenom Kvarnerskom obalom i otocima.

Subota - OPATIJA - OTOK KRK

Polazak iz opatijske luke u 13:00. Nakon ručka slijedi pauza za kupanje u kristalno čistom moru. U poslijepodnevnim satima nastavak plovidbe prema Krku, najvećem jadranskom otoku. Ovaj otok diči se nizom živopisnih mjesta i sela, divljim stijenama nadvijenim nad more te brojnim skrivenim uvalama i gotovo nepoznatim plažama dostupnim samo s morske strane. Noćenje je u luci Krk gdje samostalno možete istraživati čari mjesta i otoka.Nedjelja - OTOK KRK  - OTOK RAB

Nakon doručka i jutarnjeg kupanja nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom "otoku ljubavi”. Stari grad Rab, u čijoj ćete luci provesti noć, zarobljen je u srednjovjekovne zidine unutar kojih se kriju crkveni tornjevi i palače, kamenite ulice i stari gradski trgovi. Iskoristite priliku i uživajte u uličnim izložbama slika brojnih anonimnih autora koji ovdje izlažu svoje radove.

Ponedjeljak - OTOK RAB - ZADAR

Nakon doručka brod isplovljava iz Raba prema otoku Pagu čuvenom po izvrsnom siru i prekrasnoj, ručno rađenoj čipki. Prije nastavka plovidbe prema Zadru možete se osvježiti skokom u modre dubine u blizini otočića Maun. Noćenje je u Zadarskoj luci. Moguće je fakultativno razgledavanje Zadra sa vodičem (na engleskom).


Stoljećima je ta dalmatinska metropola, i danas centar regije, grad poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. Stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a valja izdvojiti i slavne Zadarske morske orgulje.Utorak - ZADAR - OTOK MOLAT ili OLIB

Ran polazak prema otočiću Molat ili Olib (ovisno o limitiranom mjestu za pristajanje u mjesnim lučicama dvaju otočića). Otok Molat nalazi se na sjevernoj strani zadarskog arhipelaga. Mir, tišina, jedva nekoliko kućica (4 restorana, 3 trgovine) čine ovaj otok privlačnim i udaljenim od turističke buke. Olib, sličan Molatu, savršeno je mjesto za odmor duše i tijela. Uživajte u mirnoći ovog malog otoka i u izvrsnim ribljim specijalitetima restorana smještenog na samoj obali mora. Otok, naseljen još od antičkog doba, diči se prekrasnim pješčanim plažama i povjesnim ostavštinama. Posebni naglasak dajemo na crkvicu iz 1632 godine, gdje su pronađeni ostaci glagoljaškog pisma iz 16-19 stoljeća.

Srijeda - OTOK MOLAT ili OLIB -  ILOVIK - OTOK LOŠINJ

Nakon doručka nastavak putovanja prema Iloviku, mirnom otočiću znanom kao "otok cvijeća", gdje će se brod zadržati dovoljno da vam pruži priliku istraživanja morskih dubina ovog jadranskog bisera. Nastavak putovanja u smjeru Malog Lošinja, jednog od najpopularnijih otoka na sjevernom Jadranu zahvaljujuci mnoštvu borovih šumica i čistom moru. Mali Lošinj pripada skupini mjesta s najvećim brojem sunčanih dana u godini.Uronite u večernju vrevu na gradskoj rivi ili pobjegnite na noćno kupanje u pješčanu uvalu Čikat.

Četvrtak - OTOK LOŠINJ - OTOK CRES

Nakon jutarnjeg kupanja nastavljamo plovidbu prema otoku Cresu. Ovaj izduženi otok prekriven je hrastovima i borovim šumama, vinogradima i plantažama maslina. Nekoć su Cres i Lošinj bili jedan otok, ali su ih stari Rimljani razdvojili prokopavši kanal na najužem dijelu. Noćenje je u luci tipičnog, srednjovjekovnog grada Cresa.Petak - OTOK CRES - OPATIJA

Nakon doručka brod plovi natrag prema Opatiji pa ćete moci uživati u "morskom" pogledu na cijelu Opatijsku rivijeru.  Dolazak u luku predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Odmah nakon dolaska postoji mogućnost razgleda Opatije s vodičem na engleskom jeziku. Posljednju noć svakako rezervirajte za oproštajnu zabavu sa svojim novim prijateljima. Možete se i prošetati po šetnici LUNGO MARE do ribarskog sela Volosko – dobro poznatog po odličnim ribljim restoranima.

Subota - OPATIJA

Nakon doručka ostaju još samo riječi "do skorog viđenja". Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!