NEPONOVLJIVA KRUŽNA TURA LISABONOM I ANDALUZIJOM 22.-29.09.17.! 8 dana kružnog putovanja uz povratni let ZG-Lisabon-ZG, 7 noćenja u hotelima 4*, 5 vođenih razgleda....za samo 5549 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

8 dana kružnog putovanja: Lisabon, Sevilla, Gibraltar, Malaga, Granada, Cordoba!!! Cijena uključuje povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb - Lisabon - Zagreb, 7x noćenje u hotelima s 4* u 1/2 sobi, 7x doručak samoposlužni buffet, Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima...

Portugal: Blaga klima, 3000 sunčanih sati godišnje, jedinstveno kulturno nasljeđe i raznoliki krajolici čine Portugal kroz cijelu godinu idealnom destinacijom za putovanja. U zemlji smještenoj na krajnjem jugozapadu Europe tradicija i suvremenost skladno se nadopunjuju. Ukusna kuhinja, dobra vina i ljubazni domaćini pretvaraju Vaše putovanje u doživljaj. 

Španjolska: Zemlja tradicije i suvremenog života, metropola i ribarskih sela, obalnih pojaseva i planinskih lanaca. Na ovom putovanju očarat će Vas mnogobrojne kulturne znamenitosti u gradovima Malaga, Sevilla, Cordoba i Granada.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: let za Lisabon

Vaš voditelj putovanja dočekat će Vas i zaželjeti Vam dobrodošlicu u glavnom gradu Portugala. U nastavku transfer do Vašeg udobnog hotela, u kojem ostajete slijedeća dva noćenja.

2. dan: Lisabon

Doručak u hotelu. Danas Vas očekuje Lisabon. Drugi najstariji europski grad (poslije Atene), nekadašnji dom svjetski poznatih istaživača Vasco da Game, Magellana i princa Henrika Moreplovca. Lisabon je prvi pravi svjetski grad iz kojeg se kapital nekadašnjeg Carstva širio i na druge kontinente (Južna Amerika, Azija). Bivša polazna luka mnogih velikih svjetskih putovanja, sada je mjesto gdje moderni putnici otkrivaju zadivljujuću i slikovitu europsku metropolu, izgrađenu na brežuljcima. Lisabon je grad na oceanu, jedini europski glavni grad sa zalaskom sunca na moru, pješčanim plažama i jednim od najvećih svjetskih akvarija, koji vjerno dočarava život u oceanu. Vidjet ćete katerdalu, dvorac sv. Jurja, stari grad Alfama i toranj Belem, odakle su portugalski pomorci odlazili tražiti nove puteve za Indiju. Zaustavit ćemo se kod Spomenika otkrićima i kod samostana sv. Jeronima. Sljedi vožnja kroz scenu Expo ‘98. U večernjim satima moguć posjet baru ili predstavi s fado glazbom (uz doplatu).

3. dan: Lisabon - Sevilla

Nakon doručka imate priliku sudjelovati na poludnevnom fakultativnom izletu u Sintru,Estoril i Cascais. Potom sljedi vožnja do hotela na području Sevilje, gdje dolazimo u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: Sevilla - Cadiz

Nakon doručka odlazimo u razgled glavnog grada regije Andaluzije - Seville. U vođenom razgledu upoznat ćete ovaj fascinantni grad, gdje ćete vidjeti njegove najznačajnije znamenitosti, kao npr. gotičku katedralu (ulaznica uključena), utvrđenu maursku palaču s bogatstvom ukrasa koji će Vas zapanjiti, Zlatni toranj, tako nazvan jer je služio za pohranu plijena iz Amerike i još mnogo više. Slobodno vrijeme za uživanje i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema našem sljedećem hotelu, koji se nalazi na području Cadiza.

5. dan: Cadiz - Gibraltar - Malaga - Granada

Doručak. Danas imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu (uz doplatu) na britanski teritorij, najpoznatiji po stijeni Gibraltara. Vapnenačka stijena visoka 425m ima dugu povijest - Grci i Rimljani smatrali su je za jedan od dva Heraklova stupa. Ta dva stupa sa svake strane morskog tjesnaca označavala su ‘kraj svijeta’ u vrijeme antike. Panoramskom vožnjom vidjet ćete najvažnije znamenitosti Gibraltara: unutarnji grad u zidinama i špilju sv. Mihaela. Najimpresivnija je mogućnost fotografiranja sa vrha stijene odakle se pruža prekrasni pogled na Španjolsku i Marokansku obalu. Posebno je zanimljiv i susret sa ‘lokalcima’ - kolonijom poludivljih berberskih makaki majmuna. Nastavljamo dalje kroz Costa del Sol do Malage u poslijepodnevnim satima. Malaga pruža odlične mogućnosti odmora te prisjećanje na slavnu povijest obilazeći Rimski amfiteatar, utvrde Alczaba i Gibralfaro. Transfer do hotela na području Granade.Noćenje.

6. dan: Granada – Cordoba

Doručak. Granada, u dolini triju rijeka, u podnožju Sierra Nevade, ovaj bivši maurski glavni grad jedno je od najvećih španjolskih blaga. Uživajte u vođenom razgledu divljenja vrijedne Alhambre (ulaznica Garden Tour uključena). Prekrasni vrtovi i zidovima okružena stara jezgra čine ju jednom od najljepših maurskih palača na svijetu. Istražite i četvrt Albaicin s brojnim izvornim maurskim kućama, lokalima i terasama. Prošećite uskim uličicama i otkrijte čak i ono čega nema niti u jednom turističkom vodiču. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema hotelu na području Cordobe.Noćenje.

7. dan: Cordoba – Lisabon

Osvježeni doručkom krećete u slijedeći andaluzijski klasični grad, Cordobu. To je drevni maurski grad i najpoznatiji je po svojoj jedinstvenoj građevini. La Mezquita (ulaznica uključena) – najveća i najljepša džamija ikada izgrađenoj u maurskom svijetu. Nalazi se u centru starog grada, koji je bio dom uspješne židovske zajednice. Ostanite koliko želite jer to je zgrada izuzetne snage i mistike. Možemo se samo diviti briljantnoj arhitekturi, izvedenoj u vrijeme europskog ‘mračnog’ srednjeg vijeka. Još jedna znamenitost Cordobe je velik, dobro očuvan rimski most. Cordoba je divno mjesto, puno terasa obojanih tisućama cvjetova. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Lisabonu. Noćenje.

8. dan: Povratni let

Nakon doručka odlazak do zračne luke i u nastavku let za Zagreb.