Posjet Hitlerovoj vikendici Orlovo gnijezdo i kraljevskom jezeru 19.08.2017. uz 1-dnevni izlet autobusom iz Zagreba, turističkog pratitelja, za samo 249 kuna po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Orlovo gnijezdo je građevina (danas restoran), koja se nalazi u Alpama u neposrednoj blizini mjesta Berchtesgarden, na visini 1.834 metara. Gradnja «Orlovog gnijezda» trajala je 13 mjeseci i ono je završeno u ljeto1938.godine. Orlovo gnijezdo je poklon Adolfu Hitleru za njegov 50. rođendan od strane Nacističke stranke. Ideja za takav poklon potekla je od njegovog bliskog suradnika Martina Bormanna, a za izgradnju je angažirano oko 3500 ljudi. Bio je to veliki građevinski pothvat obzirom na vrijeme i uvjete gradnje pa svakako preporučamo da ga posjetite!

Program putovanja:

Polazak autobusa u 4:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom do Njemačke. Dolazak u Nacionalni park Berchtesgaden te posjet Hitlerovoj  vikendici  Orlovo gnijezdo koja se nalazi na vrhu Kehlsteinhaus. U podnožju Kehlsteinhausa ukrcaj u lokalni autobus s kojim dalje nastavljamo putovanje, a zatim slijedi vožnja liftom do samog vrha na visinu od 1.834 metara. 

Kehlsteinhaus ili Orlovo gnijezdo se nalazi na veličanstvenoj lokaciji koja nudi prekrasan pogled na vrhove Alpa. Nakon pauze u restoranu Orlovo gnijezdo, povratak u dolinu. Putovanje do mjestašca Königsee te fjordsko oblikovanoga Kraljevskoga jezera koji leži u podnožju slikovite planine Watzmann. Samo jezero jedno je od najdubljih srednjoeuropskih jezera. Okruženo je visokim planinskim vrhovima, a svojom smaragdnozelenom bojom pruža poseban doživljaj! Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero te uživanje u skladnosti prirode i kulture. Prema želji, panoramska vožnja lađicom do crkvice sv. Bartolomeja, koja je postavljena još od 1134. godine. Lijepo okruženje je privuklo i bavarske kraljeve, koji su tu izgradili i lovačku rezidenciju. 

Slobodno vrijeme do 17:30 sati kada je predviđen polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska oko ponoći.