Špica sezone u Kaštelima kraj Trogira! Guštajte 4 ili 6 dana uz 3 ili 5 noćenja s doručkom za 2 osobe u Villi Kaštela Sveti Križ, već od 1689kn! Kupon je iskoristiv do 31.08.17.!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prije kupnje kupona odaberite između 3 ili 5 noćenja za 2 osobe, već od 1689kn! Djeca do 4 godine GRATIS s roditeljima u krevetu!

Villa Sveti Križ je smještena u Kaštel Štafiliću na putu između Splita i Trogira na svega 2,5 km udaljenosti od splitskog aerodroma.

Villa je novosagrađeni objekt i otvoren prije pola godine.

Sobe su dizajnirane prema potrebama mladih i moderno namještene.

Svaka soba ima kupaonicu, SAT TV, klima uređaj te moderno dizajnirani namještaj.

U sklopu Ville je restoran Pivnica Velebit.

Villa je od plaže u Kaštel Štafiliću udaljena cca 150 m kao i od zapadnog dijela Kaštel Štafilića gdje se nalazi se kula Nehaj koju su 1548.g. počeli graditi Ljudevit i Ivan Lodi. Kula je sagrađena do gornjih pragova prozora prvog kata. Radovi su prestali nakon smrti braće Lodi, a kako nisu imali muških potomaka, kćeri i zetovi su odustali od gradnje. Kula Nehaj, iako nedovršena, plijeni poglede likovnjaka, pjesnika i turista. Ponekad za vrijeme plime izgleda kao da plovi morem. Prva crkva u Štafiliću sagrađena je 1566.g. na kojoj su do današnjeg, baroknog izgleda izvršene brojne preinake. U njoj se nalazi čudotvorna ikona iz 16.st., tradicionalni kaštelanski zlatni nakit, te kipovi sv. Blaža i sv. Lucije, radovi Marina Studina.

Na udaljenosti cc 350 m od hostela raste iznimni spomenik prirode, maslina stara više od 1500 godina. Pretpostavlja se da potječe iz Južne Italije ili Grčke. Zovu je Stara maslina (Olea Europea) odnosno Mastrinka, kako je zovu mještani.kao i središte mjesta. Ispod brda se nalaze Bijaći, značajno povijesno naselje iz perioda od antičkih vremena do srednjeg vijeka. Na antičkim ostacima sagrađena je ranokršćanska bazilika a u 9. st. crkva Sv. Marte. Od ranog srednjeg vijeka, 9.st. pa sve do kraja XI. stoljeća Bijaći su bili jedno od glavnih središta Hrvatske države. Tu je otkrivena i jedna od najstarijih starohrvatskih crkvi – crkva sv. Marte. To je predromanička trobrodna građevina s uglatom apsidom i temeljima zvonika na pročelju. Oko nje se nalaze i ostaci drugih građevina te kasnoantičko i starohrvatsko groblje. Na toj su lokaciji provođena arheološka istraživanja tijekom kojih je pronađen kameni namještaj starohrvatskog graditeljstva, ukrašen pleternom plastikom. Pronalasci su pohranjeni u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu (veliki ciborij) te u Muzeju Grada Kaštela. Današnju crkvicu dao je 1908.g. sagraditi don. Frane Bulić, pored ruševina crkvice Sv. Marte. Bogati nalazi dokazuju da su tu stolovali hrvatski narodni vladari a u prijepisu Trpimirove darovnice koja je napisana i pročitana 4. 3. 852.g. stoji: "Ja knez Hrvata " i " Učinjeno u mjestu koje se zove Bijaći" čime se potkrepljuje gore navedena tvrdnja.

Svega nekoliko kilometara od Ville nalazi se najljepši botanički vrt u Kaštel Štafiliću.

Jeste li znali?

Kaštel Lukšić je također poznat po legendi o mladom paru, Miljenku i Dobrili, kaštelanskom Romeu i Juliji čija je ljubav, iako okrunjena brakom, završila tragično.

Glavne pogodnosti

 Blizu plaže

 Dostupan je doručak

 Svakodnevno održavanje soba

 Pranje rublja (samoposluživanje)

 Prostorija za sastanke

 Višejezično osoblje

 Usluge recepcionara za osobne usluge (concierge)

 Pohranjivanje prtljage

 Recepcija s ograničenim radnim vremenom

 Organizacija turističkog obilaska/kupnje ulaznica

 Televizor u predvorju

 Bicikli za najam

Što je u blizini?

 Tvrđava Kamerlengo (5,2 mi / 8,4 km)

 Ruševine Salone (9,2 mi / 14,9 km)

 Park Eks Fanfogna (4,9 mi / 7,8 km)

 Zelena tržnica (4,9 mi / 7,9 km)

 Katedrala sv. Lovrinca (5 mi / 8,1 km)