Festival stakla i izložba Pablo Picasso u Veneciji 16.09.17.! 1-dnevni izlet uz prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu za 210kn/osobi!GARANTIRAN POLAZAK!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite Veneciju, najromantičniji grad na svijetu koji će Vas svojom kulturno - povijesnom baštinom vratiti u neka davna vremena, ali Vam i pokazati zašto ga krasi titula ''Muzej na otvorenom''... RASPRODANO!!!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 03.45 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 04.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do VENECIJE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. 

Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autbousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), i krenuti prema Veneciji, točnije do TRGU SV. MARKA.

Po iskrcaju sa vaporetta, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI - MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA - MOST RIALTO - KANAL GRANDE. Zajednički odlazak prema ZBIRCI PEGGY GUGGENHEIM, koja se nalazi se u palači iz 1. stoljeća, VENIER DEI LEONI, koju je Peggy Guggenheim kupila u srpnju 1949. godine i u njoj živila preko 30 godina. Palača VENIER DEI LEONI se smjestila na južnoj obali KANALA GRANDE, na pola puta između mosta PONTE DELL'ACCADEMIA i bazilike SANTA MARIA DELLA SALUTE. U muzeju se mogu vidjeti djela iz zbirke Peggy Guggenheim, koja je uglavnom kupovala djela kubista, nadrealista i apstraktnih ekspresionista koji su zahvaljujući njoj, dolazili do slave. Tako se u njezinoj zbirci mogu vidjeti djela Dalìja, Magritta, Pollocka, Braqua, Légera, de Chirica, Mondriana, Kandinskog, Miróa, Giacomettija, Kleea, Arshile Gorkog, Caldera, Marinija, Ernsta i brojnih drugih. Posebna pažnja će biti posvećena zbirci ''On the beach'' PABLA PICASSA, koju će posjetitelji moći vidjeti do siječnja 2018. godine. Izložba postavljena u suradnji sa Musée Picasso of Paris, i sa fokusom na omiljena djela Peggy Gugenheim će Vas zasigurno oduševiti! 

Nakon odlaska iz muzeja, šetnja gradom u kojem će se održavati TJEDAN POSVEĆEN IZRADI STAKA, sa posebnim naglaskom na poznato staklo sa otoka MURANA. Za vrijeme trajanja festivala, brojne radionice i predavanja će se održavati na različitim lokacijama po gradu, kao i veliki broj izložbi koje će se moći posjetiti (pojedine izložbe će se moći pogledati bez nadoplate!). Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije. 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto (u 19h). Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. 

Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.