Odmor za dušu i tijelo uz miris mora i mediterana na otoku Pagu! 4 ili 8 nezaboravnih dana na prelijepom otoku Pagu uz 3 ili 7 noćenja u Villi Ana za 4 osobe u periodu 29.08.-15.10.17. super povoljno!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kuponi su iskoristivi od 29.08. do 15.10.2017.! Apartmani su s pogledom na more, tek 200m udaljeni od plaže!

Villa ANA, PAG - grad Pag

- udaljenost od mora 200m

- od grada 1500m

- od gradske plaže 800m

- od ambulante 800m

- od busa 1500m

- od dućana 300m


OPIS:

- apartman 56m2. s pogledom na more za 4 osobe

- posteljina, ručnici, kuh. krpe i wc-papir, završno čišćenje.

- 1 soba dvokrevetna (bračni ležaj), 1 soba 2 kreveta, kuhinja (komplet opremljena), kupaonica (tuš kabina), blagovaona, balkon-lođa 12m2 (pogled na more), grill u dvorištu.

- 4 garaže + parkirna mjesta 

Pag

Otok Pag se nalazi između Velebitskog kanala i Kvarnerića, između otoka Raba, Oliba i Vira, u neposrednoj blizini kopna. Površinom od 286,6 km2 jedan je od najvećih Jadranskih otoka, a sa 270 km razvedene obale otok je s najduljom obalnom linijom na Jadranu, prepunom zaljeva, uvalica, rtova i plaža. Najveću, Pašku uvalu zaokružuje 20 km šljunčanih plaža.

Posebnost i zanimljivost otoka Paga su i brojni  izvori pitke vode, a brojne su i vrulje u moru.  Voda  uglavnom na otok stiže ispod morskog dna s velebitskih padina. Na otoku se nalaze i tri slatkovodna močvarna jezera ; Veliko i Malo blato te Kolansko blato. Iako se klimatske prilike na otoku  ubrajaju u mediteranske, blizina Velebita čini svoje pa tako mnogo utječe na biljni pokrov otoka tako je  istočni dio otoka zbog jakih udara bure i jake posolice sasvim gol. 

Otok Pag kao najveće carstvo kamenjara ispresijecano dugim suhozidima na Jadranu, u kojemu raste tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, i ono daje poseban okus  poznatom paškom siru. Također na otoku se zadržala i autohtona šikara zimzelenog karaktera, hrast medunac, crnika, alepski bor …. U  kopnenom produžetku plitke Paške  uvale  skriva se još jedno veliko bogatstvo, ispitano i dokazano ljekovito blato.


Mjesta za posjetiti na otoku Pagu! 

Lun - botanički vrt s najstarijim stablima maslina na Mediteranu

Lunjski maslinici predstavljaju istinsku oazu mira i jedan od najslikovitijih i najljepših kutaka otoka Paga. Među nebrojenim stablima maslina svojom se jedinstvenošću posebno izdvaja oko 1500 stabala divlje masline - olea oleaster, visokih 5 - 8 m i prsnog promjera 20 - 80 cm.



Ovo područje divlje masline, površine 24 ha, jedino je takve vrste na Jadranu te ima veliku botaničku vrijednost. Zbog svojih je karakteristika 1963. godine zaštićeno i proglašeno botaničkim rezervatom.
Pretpostavlja se da neke masline imaju  i više od dvije tisuće godina.

Antički vodovod - Talijanova buža, Novalja

Jedinstveni antički vodovod, akvedukt, iz 1. stoljeća, u narodu poznat kao Talijanova buža. U prošlosti je napajao Novalju vodom iz novaljskog polja. Ulaz u vodovod nalazi se unutar Gradskog muzeja koji u sebi čuva dio novaljskog kulturnog i etnološkog nasljeđa.

Jeste li znali da se na otoku Pagu još može vidjeti proizvodnja soli starim postupkom isušivanja u manjim glinenastim bazenima u koje se uvodi more?

Paški trokut i UFO misterij 

Samo koji kilometar od Novalje, na vrhu Velo tusto čelo, nalazi se prirodni fenomen, megalitski otisak u kamenu poznat kao „Paški trokut“. Trokut je istokračan, veličine 32 x 32 x 22 metra i ima oblik otiska glačala. Posjet ovom lokalitetu zahtijeva malo spretnosti u hodanju po kamenjaru jer nema utabane staze. Iako fenomen nije do kraja rasvijetljen i istražen, njegov nastanak neki povezuju s pojavom NLO-a nad cijelim paškim područjem u prošlim vremenima.