Zagreb Eye - jedinstveno mjesto za razgledavanje i otkrivanje ljepota i šarma Zagreba! 2 jednokratne ulaznice u kombinaciji sa 2 kave ili buteljom vrhunskog rizlinga uz do 53% popusta!

769 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Pariz ima Eiffelov toranj, London ima The Shard i London Eye, New York ima Empire State Building… Zagreb ima Zagreb Eye! Uživajte u kavi ili vrhunskom rizlingu uz prekrasan pogled na Zagreb sa 16-og kata!

Vidikovac Zagreb Eye

Zagreb Eye je vidikovac u samom srcu glavnog grada 28. članice Europske unije i zamišljen je kao turistička atrakcija za razgledavanje panorame grada Zagreba namijenjena promociji hrvatskih turističkih destinacija i najboljeg što Hrvatska ima. Smješten je 70 m bliže Suncu, u strogom centru grada, na samom Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na vrhu Zagrebačkog nebodera u Ilici 1a, odakle se pruža jedinstven pogled na Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad, stari i Novi Zagreb i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba, njegove trgove, ulice i parkove. 

Prostor vidikovca površine je 330 m2, od toga 260 m2 zatvorenog prostora i 70 m2 natkrivene terase koja omogućava fantastičan pogled na sve 4 strane svijeta. Ovo je jedinstvena pozicija u Zagrebu, drugog nebodera na Trgu nema, niti će ga u skoroj budućnosti biti.

Omiljeno mjesto za turiste

Vidikovac je oduvijek bio najbolji i najzanimljiviji način za upoznavanje panorame, arhitekture i života grada. Poriv svakog turista je vidjeti grad s vidikovca. Pariz ima Eiffelov toranj, London ima The Shard i London Eye, New York ima Empire State Building… Na nekima od njih sigurno ste već bili. Jeste li imali priliku upoznati svoj grad iz zraka s jednakim divljenjem i poštovanjem kao što ste to učinili u nekoj od svjetskih metropola?

Legenda o poljupcu na vidikovcu

Prije nego li odlučite vidikovac posjetiti u društvu voljene osobe, pročitajte Legendu o poljupcu na vidikovcu. Godinama kasnije, rado ćete se prisjetiti upravo toga!

Prilika za najljepše fotke u gradu

Zagreb Eye je i prilika da foto aparatom ili mobilnim telefonom promovirate svoja fotografska znanja i vještine, a snimljene materijale objavite na svojem Facebook profilu. Zavidjet će Vam svi oni koji nisu bili s Vama!

Ponuda uključuje odabir između 3 opcije:

Opcija 1: 2 jednokratne individualne ulaznice za odraslu osobu

Opcija 2: 2 jednokratne individualne ulaznice za odraslu osobu i 2 šalice kave

Opcija 3: 2 jednokratne individualne ulaznice za odraslu osobu i butelja rajnskog rizlinga 0,5l vinara Lacković-Golubić s Plešivice
Iz povijesti Zagrebačkog nebodera i vidikovca

Zagrebački neboder građen je od 1957. do 1959.. U vrijeme otvorenja bio je najviša i najmoderanija zgrada u tadašnjoj Jugoslaviji. Vidikovac na vrhu nebodera godinama je bio tadašnja Špica, omiljeno okupljalište društvene elite, mjesto za plesnjake, razgledavanje panorame grada uz kavu ili frape. Mnogi su stanovnici i posjetitelji Zagreba u prizemlju Zagrebačkog nebodera kupili svoj prvi hot-dog u životu i platili "ulaznicu za lift" kako bi stigli na ovo kultno mjesto na kojem su rođene mnoge ljubavi koje i danas traju. Stari vidikovac zatvoren je krajem osamdesetih. Početkom ovog tisućljeća Zagrebački neboder je dobio novog vlasnika, temeljeito je rekonstruiran i ponovo otvoren 2008..

S otvorenja vidikovca

Zagrebački neboder otvorio je Većeslav Holjevac, tadašnji gradonačelnik Zagreba, a glavni gost bio je Tito koji je, prepun dojmova, čak dva puta Novu godinu dočekao na vidikovcu s naljepšim pogledom na Zagreb. Na svečanom otvorenju točeno je vino vinarije Golubić s Plešivice, iste ove vinarije čije se vino, buteljirano u simpatične rustikalne butelje, nalazi u ovoj jedinstvenoj ponudi.

Nakon 24 godine, vidikovac je ponovo otvoren za posjetitelje!

Zagrebački neboder danas je moderna poslovna zgrada s 250 zaposlenika. Interijer vidikovca od terase dijele tek velike staklene stijene koje se otvaraju. Terasa se proteže gotovo oko cijelog nebodera. Vidikovac je dostupan posjetiteljima 365 dana u godini, neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. U dane nepodnošljivih vrućina, interijer je kvalitetno klimatiziran. Posjetiteljima je uvijek na volju ljubazno osoblje, besplatan Wi-Fi i Smart Guide.

Mjesto po kojem će Vas pamtiti!

Zagreb Eye je premium lokacija u gradu koja omogućava organizaciju privatnih, poslovnih i protokolarnih događanja. Poželite li proslaviti rođendan, vjenčanje, godišnjicu braka ili mature, momačku ili djevojačku večer, održati promociju svojeg proizvoda ili usluge, teško je da možete zamisliti bolje mjesto od ovog. Uvjerit ćete se sami!