Polazak autobusa u 6:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva!

Program izleta:                                                                    

Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza Macelj te dalje kroz Sloveniju i Austriju u smjeru Graza. Dolazak u najromantičniji štajerski dvorac – DVORAC HERBERSTEIN. Smješten je u istočnoj Štajerskoj, a sa svojim stilovima gradnje (gotika, renesansa i barok) dvorac je pravo arhitektonsko umjetničko djelo. Svakako preporučamo razgled unutarnjih prostorija dvorca, ali i šetnju kroz prostrane vrtove, rekonstruirane prema stilu iz 17. stoljeća.  Posebno je zanimljiv način kombiniranja njegovih boja: zelena je vrt harmonije, bijela vrt potpunosti, plava vrt postojanosti, a žuta vrt nade. 

Na vrt se nadovezuje i ZOO vrt “Svijet životinja”, sa životinjama iz svih kontinenata, od veličanstvenih lavova, geparda, majmuna, tapira do klokana. U sklopu cijelu kompleksa dvorca Herberstein nalazi se i Kuća umjetnosti te Grincoli muzej, čije se aktualne umjetničke izložbe također mogu razgledati.  Slijedi odlazak u središte GRAZA. Informativna šetnja gradom: BURG – KATEDRALA – MAUZOLEJ – HERRENGASSE – LANDHAUS – RATHAUS – SCHLOSSBERG... 

Slobodno vrijeme za osobne programe. Oko 18:30 sati polazak prema Hrvatskoj. Sa kraćom pauzom u povratku dolazak na mjesto poslaska u večernjim satima.