Topli jesenski dani idealno su vrijeme za odmor u divljini i za pravi robinzonski odmor bez struje i uz mogućnost spavanja na sijenu! WOOW, tako nešto trebate doživjeti!

U malom mjestu Zakrajc, pokraj Skrad nalazi se prekrasna kućica, Robin´s Hood, robinzonski turizam. Smještaj se nalazi između Zelenog Vira i rijeke Kupe što čini savršeno mjesto za bicikliste, avanturiste i ljude željne prirode. Kod nas možete osjetiti na vlastitoj koži kako je to spavati na sijenu i buditi se usred prirode s prekrasnim pogledom na planine Gorskog kotara. 

U kućici nema struje, ali ne morate se brinuti za tamu, jer je kućica osvjetljena solarnim svjetiljkama i svjećicama što stvara posebni romantični ugođaj. Postoji mogućnost dogovora oko farmerskog doručka i malog prijenosnog frižidera kojeg Vam mi donesemo. Ujutro slobodno si napravite pravu tursku kavu uz pomoć malog plinskog uređaja. 

Kemijski WC I vanjski tuš, nalaze se u sklopu kućice.

Potrebno je prije dolaska najaviti želite li spavati na sijenu ili madracima.

Gorski kotar je zelena regija smještena u srcu Hrvatske. Samo rijeka Kupa dijeli je od Slovenije na sjevernoj strani. Dolazite li sa juzne strane prije ulaska u Gorski kotar proci ćete Liku, dok se sa zapada nalazi grad Rijeka na samo 44 km (20 minuta) udaljenosti. Zagreb je udaljen samo 124 km, što je sat i pol ukoliko se odlučite putovati autocestom zbog koje Gorski kotar jeste jedna od najpovezanijih regija RH. 

Medutim osim sto je tranzicijski bitna regija Gorski kotar ima mnogo toga za ponuditi ljudima koji putuju kroz taj kraj Hrvatske. Ukoliko niste znali, Gorski kotar može vas zadiviti u bilo koje doba godine jer zimi nudi mogućnost uživanja u snijegu i pravoj zimskoj idili. Tokom proljeća uživajte u buđenju prirode šetnjom uz rijeku Kupu ili Dobru, posjetite kanjon Zelenog vira ili pak Kamačnik, ljeti uživajte u toplom sunčanom danu i ugodnim noćima te mnogim manifestacijama koje se održavaju diljem regije, a u jesen otkrijte najneobičnije palete boja kojima se odijevaju goranske šume.