[ZLARIN] Istražite "Otok koralja"! 3 dana/2 noćenja za 2 osobe u kući za odmor Nato za do 5 osoba na otoku Zlarinu za samo 555 kuna!

3 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U predivnom okruženju drevne zlarinske jezgre, pod obroncima zelenih borova i pogledom na biserno more u neodoljivoj uvali smjestili su se apartmani Fortuna!


Smještaj nudi duh starog okusa i doživljaja drevnog otoka Zlarina, pravog malog raja smještenog u neposrednoj blizini Grada Šibenika. 

Ništa vas neće ostaviti ravnodušnim, a ljubazni domaćin uz sav komfor poklonit će vam vrhunsko gostoprimstvo, kristalnu čistoću i idilu obiteljskog doma.


Kuća za odmor Nato
A4+1 - Za četiri osobe plus pomoćni ležaj, Površine: 75m2

Klasika i ušminkani ambijent novog doba u ovoj kući nema mjesta jer tu vlada miris otoka, duh naših predaka i povratak u davna vremena kad su naši djedovi na svoj način uživali u onome za čim mi danas žudimo. A žudimo upravo za onim što će te doživiti kad posjetite ovaj mali raj, raj koji će vaš odmor upotpuniti i učiniti ga čudesnim.

ZLARIN ... je mali otok dalmatinske obale Hrvatske u blizini grada Šibenika.

Zlarin je jedan od rijetkih otoka na Jadranu koji ne dozvoljavaju pristup automobila.
Iako postoji više teorija o porijeklu njegova imena, Zlarin se često nazivao zlatnim otokom, zelenim otokom i otokom koralja. Jedan je od najbližih otoka šibenskog arhipelaga, udaljen od kopna oko jedne nautičke milje.


OTOK KORALJA
Zlarin -  otok je stoljećima poznat po svojim koraljima. Od davnina naši pretci su se bavili njegovim izlovom i obradom. I nekad kao i sada, koralji su brojne naraštaje, očaravali svojom bojom i postali sinonim Zlarina kao i zdravlja, bogatstva i ljubavi. Sama riječ dolazi od grčke riječi kuralion što znači kćer mora.

ZLATNI OTOK
Zlarin su već u 15. stoljeću prozvali zlatnim otokom. Da li prema nekim stručnjacima koji tvrde da samo ime Zlarin dolazi od latinskog izraza „Insula auri“ što znači otok zlata ili zlatni otok ili pak zbog kristalno čistog mora, idilične prirode, borovih šuma, pješčanih plaža, uvala i uvalica ili možda zbog mira kojeg pruža ovaj otok, nikada ne ćemo znati.

ZELENI OTOK
Zlarin je već na prvi pogled zeleni otok. Kada se brodom približavate otoku zapanji vas bujno zelenilo divljih borovih šuma koje su potpuno prekrile otok i tek tada postajete potpuno svjesni da idete ka prelijepom otoku zdravlja i vitalnosti.

OTOK BLAGA
Zlarinske crkve prepune su blaga – zlata i grana crvenog koralja koje su im pomorci, kao zavjet, ostavljali u naslijeđe. Najstarija je crkva Gospe od Rašelje, smještena u polju izvan mjesta. U crkvi Gospe od Rašelje čuva se bratovština.