Advent u Toskani: Pisa, Firenza, Siena, San Gimignano 15.-17.12.2017.! Prijevoz turističkim autobusom, 2 polupansiona u Montecatini Termama u hotelu 3*, izlete...za 1189kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Advent u slikovitoj Toskani: Pisa, Firenza, Siena, San Gimignano! U cijenu uključeni svi izleti i polupansion!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB/RIJEKA – PISA – MONTECATINI TERME

Okupljanje grupe u 03.40h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.00h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do veličanstvene PISE gdje ćemo najveću pažnju posvetiti trgu CAMPO DEI MIRACOLI na kojem se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA , čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1 350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, dok se oni najhrabriji mogu popeti na toranj i uživati u predivnom pogledu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Večera. Predlažemo zajednički odlazak u kuću Djeda Božićnjaka, koja se tradicionalno nalazi u središtu Montecatini Termi (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Noćenje.

2.dan: MONTECATINI TERME – SIENA – SAN GIMIGNANO – MONTECATINI TERME

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema SIENI, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca... Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO - PALAZZO PUBLICO ili GRADSKA VIJEĆNICA - GOTIČKA KATEDRALA PISANO sa propovijedaonicom SAN DOMENICO - TORRE DEL MANGIA. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionlnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene ili pak za kupnju suvenira i obilazak božićnog sajma. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja slikovitom regijom CHIANTI, brežuljkastim krajem koji se nalazi u trokutu između Firence, Sienne i Arezza. Oduševiti će Vas brežuljici ukrašeni vinogradima! Dolazak u grad poznat po srednjovjekovnim tornjevima - SAN GIMIGNANO. Zajednička šetnja živopisnim središtem grada, uz pratitelja putovanja: PIAZZA DELLA CISTERNA I PIAZZA DEL DUOMO (dva glavna gradska trga na kojima se nalazi većina spomenika) - PALAZZO VECCHIO DELLA PODESTA – PALLAZO PRETORIO - CRKVA COLLEGIATA - TORRE ROGNOSA. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje slikovitog grada, u kojem kao da je vrijeme stalo. Ovdje Vas očekuju brojne suvenirnice sa prekrasnim detaljima, ali i tradicionalnim delicijama, brojni vinski podrumi te slikoviti restorani i kafići. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na MONTECATINI ALTO - stari grad smješten na brežuljku iznad Termi. Prošetajte slikovitom piazzom, nazdravite uz čašu chiantia i uživajte u romantičnom duhu Toskane. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: MONTECATINI TERME – FIRENZA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u FIRENZU (bez nadoplate), glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA - KRSTIONICA - GIOTTOV ZVONIK - CRKVE SANTA CROCE - MEDIČEJSKE GROBNICE - CRKVA SAN LORENZO - PONTE VECCHIO - PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići Adventski sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Nakon uživanja u renesansnoj Firenci, okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.