[Smart Travel 05.-08.10.17.] Čarobno putovanje gurmanskom regijom, Emiliom Romagnom i slikovitom Ligurskom obalom... Prijevoz i 3 polupansiona uključena u cijenu za samo 1349 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

POLAZAK u 05.00 h sa Autobusnog kolodvora Zagreb: 05.-08.10.17.! Cijena uključuje noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri polupansiona (doručak i večera)!

1.dan: ZAGREB/RIJEKA – PARMA – MONTECATINI TERME

Okupljanje grupe u 04.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 05.00 h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe do PARME, grada smještenog u pokrajni Emilia - Romagna, koja posjetitelje oduševljava svojom bogatom kulturom te je pravi raj za gurmane. Parma je grad u kojem se nalazi jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu - Università degli Studi di Parma te je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi kojom dominira sir parmezan, pršut i tjestenina Barilla... Tko još nije čuo za Parmigiano Reggiano i Prosciutto Crudo di Parma? Po dolasku, zajednički razgled i šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO PILOTTA kojim ćemo doći do nekadašnje rezidencije MARIE LOUISE OD PARME. Palazzo della Pilotta je izvorno zamišljena kao zajednička zgrada dvorskih službi koje su se nalazile u sklopu Kneževe rezidencije smještenoj na suprotnoj obali rijeke; u PALAZZO DUCALE. U sklopu palače se nalazi jedno od najljepših povijesnih kazališta na svijetu - TEATRO FARNESE. Unutrašnjost kazališta je u cijelosti napravljena od drveta te se može pohvaliti i sa nekoliko revolucionarnih izvornih sadržaja: pozornica koja se mogla rotirati, a koja je ujedno bila i vodonepropusna, kako bi se omogućilo uprizorenje bitke na moru. Kazalište je i danas u funkciji, a brojni dijelovi - poput plemićke lože, su u svom originalnom obliku... Šetnjom stižemo do zgrade opere - TEATRO REGIO, velebne građevine sa 1400 sjedećih mjesta, koju mnogi smatraju jednom od najvažnijih u Italiji. Izgrađena je u ranom 19. stoljeću, a prva predstava je bila Zaira od Belinija, skladana posebno za svečano otvoranje. Zaštitni znakovi grada - DUOMO I BATTISERO, katedrala i krstionica, najharmoničnije su srednjevjekovne građevine Italije i u potpunosti dominiraju Trgom Duomo. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju, kupnju suvenira, uživanje u gastronomskoj ponudi grada... Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Večera. Noćenje.

2.dan: MONTECATINI TERME - ELBA - MONTECATINI TERME

Doručak. Poslije doručka krećemo na cijelodnevni izlet na čarobnu ELBU, najveći biser Toskanskog arhipelaga - Nacionalnog parka Toskansko otočje, i nakon Sicilije i Sardinije treći otok po veličini u Italiji. Otok će Vas na prvi pogled osvojiti svojim šarmom i kristilno plavom bojom mora, svojim mirisima i prekrasnim plažama... Poznata po vrhunskim vinima, sjajnoj gastronomiji ali i čuvenoj manufakturi za proizvodnju parfema AQUA DELLA ELBA, koji su idealan suvenir - inspirirani otočkim miomirisnim biljem uglavnom od esencija citrusnog voća, podsjećati će Vas na trenutke provedene na otoku te unijeti dašak mirisa Elbe u Vaš dom... Najveći grad na otoku je PORTOFERRAIO, grad čiju je sudbinu u 18. stoljeću odredio nadvojvoda Cosimo Medici, gradivši grad po svojom mjeri kojeg je nazvao COSIMOPOLIS. Sudbinu grada, ali i otoka, dalje je odredio veliki NAPOELON BONAPARTE, koji je prognan na Elbu, kako bi izvršavao zatvorsku kaznu u trajanju od 300 dana. Portoferraio je oživio za vrijeme Napoleonova boravka, a povjesničari su zapisali kako je, izdajući upute, zahtijevao da bude ''tout comme à Paris'' ili ''kao u Parizu''... Zajednčka šetnja sa pratiteljem putovanja dočarati će Vam kulturne ljepote grada, a slobodno vrijeme iskoristite za posjet VILI MULINI, utvrdi FORTE FALCONE, degustaciju poznatih otočkih jela ili domaćeg piva ili zaplivajte u tirkiznom moru. Legenda kaže da je Elba biser iz ogrlice božice Afrodite koji je izgubljen u onom trenutku dok je ona pokušavala doći do svog voljenog Erosa na obali... I zbilja i je, prekrasan biser koji će Vas oduševiti! Nakon cijelodnevnog uživanja i upoznavanja ljepota Elbe, okupljanje grupe i odlazak trajektom u 18.00h prema obali. Vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje.

3.dan: MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - MONTACATINI TERME

Doručak. Odlazak sa pratiteljem putovanja do LA SPEZIE i polazak na cjelodnevni izlet po Nacionalnom parku ''Cinque Terre'', što je u stvari naziv za pet naselja ligurskog priobalja. Ova slikovita mjesta su međusobno povezana željeznicom, a vožnja vlakom pruža jedinstveni pogled na slikovite vapnenačke stijene, koje tvore strmu i stjenovitu obalu s tipičnim terasama. Razgled započinje s MONTEROSSOM, mjestom koje je poznato po najljepšim plažama. Slijedi odlazak u VERNAZZU, autentično ribarsko selo živo obojenih fasada, s obiljem izvrsnih restorana, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dalje nastavljamo vožnju vlakom preko CORNIGLIE do RIOMAGGIOREA, srednjovjekovnog grada s bogatom poviješću iz rimskog doba. Poznata ''Via dell'Amore'', odnosno Put ljubavi (NAPOMENA: do daljnjeg zatvorena!), 900 metara duga staza ukopana u stijenu povezuje Riomaggore sa susjednim mjestom MANAROLOM, koje je poznato po prekrasnoj prirodnoj luci koja je dom brojnim čamcima, a pogled na tu sliku će Vas oduševiti. Povratak vlakom u La Speziu. Vožnja autobusom do Montecatini Terma. Večera. Noćenje. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na MONTECATINI ALTO – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Prošetajte slikovitom piazzom, popijte čašu chiantija i uživajte u romantičnoj večeri i duhu Toskane. Noćenje.

4.dan: MONTECATINI TERME - FERARRA – RIJEKA/ ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do slikovite FERRARE, grada poznatog po dvorcu obitelji d’Este koja je u Ferrari stolovala od 1208. do 1598. godine, i čiji su članovi bili poznati kao veliki ljubitelji umjetnosti. Zahvaljujući svojim bogatim patronima, Ferrara je postala intelektualno i umjetničko središte koje je privuklo neka od najvećih imena talijanske renesanse 15. i 16. stoljeća. Ferrara je poznata i po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe PALAZZO DEI DIAMANTI koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. No najimpresivnija građevina jest CASTELLO ESTENSE, dvorac obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti se protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Kraća šetnja do KATEDRALE SV. JURAJA i ŽIDOVSKE ČETVRTI. Slobodno vrijeme istraživanje ljepota grada i upoznavanje gastronomije (svakako kušajte CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjesteninu punjenu bućom i parmezanom ili pitu od makarona (pasticcio di maccheroni). Nakon uživanja u Ferarri, okupljanje grupe i polazak polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zaustavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.