Prijevoz autobusom prema programu uz turističkog pratitelja, Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote i posjet Opatiji!

Program putovanja

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i jednog od najstarijih goranskih naselja Vrbovskog. U okolici Vrbovskog nalazi se mjesto LUKOVDOL u kojemu je rođen hrvatski pjesnik Ivan Goran Kovačić. Goranova rodna kuća pretvorena je u muzej u čijem sklopu su i knjižnica, galerija te memorijalni dio sa stalnim postavom o Goranovom životu i stvaralaštvu. Pored rodne kuće, koja je renovirana 2003. godine, nalazi se amfiteatar sa spomenikom, djelo hrvatskog kipara Vojina Bakića. Razgled muzeja – rodne kuće Ivana Gorana Kovačića. Nastavak putovanja u smjeru središta grada Vrbovskog, točnije željezničke stanice gdje je početak prilaza za obilazak kanjona rječice Kamačnik, pritoka Dobre. Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote, a od izvora do ušća dužine 3km.

Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja čas ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika – lijepog kraškog vrela koje se nalazi na 410m nadmorske visine. Ugodna dvosatna šetnja pruža posjetiteljima romantične slike prirode u bezbroj zelenih tonova! Šetnju završavamo na početku kanjona gdje se nalazi ugostiteljski objekt „Kamačnik“. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje uz jela iz domaće kuhinje, a ukoliko odlučite ručati preporučamo pastrve.  Slijedi nastavak putovanja u smjeru OPATIJE. Slobodno vrijeme za šetnju te uživanje u morskom zraku. Oko 18:00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.