STOP AKNAMA!!! Liječenje tinejdžerskih akni u 8 koraka i u samo 1 dolasku! Po nevjerojatnoj cijeni od samo 149 kn u Beauty centru Marina u Zagrebu!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Potaknite tinejdžere da se brinu o svojoj koži! Zdrave navike u mladosti, uz učinkovitu njegu, zalog su zdrave i lijepe kože u budućnosti! Kupon možete iskoristiti do 04.11.2017.!

Kako pobijediti  akne

Tinejdžerske akne su tvrd orah, ali uz pravilnu njegu i našu specijalnu Dermalogica liniju za tinejdžere, namijenjenu tretiranju kože u adolescentskoj dobi, rezultati sigurno neće izostati.


Što uzrokuje tinejdžerske akne?

Dijelom geni, dijelom hormoni. No za razliku od akni kod odraslih, koje su vezane uz upalne procese i stres, tinejdžerske su posljedica hormonskih promjena.
Na prijelazu u adolescentsku dob u tijelu se odvijaju burni kemijski procesi. Hormonski disbalans ponajprije se očituje povećavanjem razine androgenih hormona (nazivaju se i muški hormoni, iako se stvaraju kod oba spola) te snižavanjem estrogena - što dovodi do "bujanja" lojnica i lučenja sebuma.


Zašto akne zaslužuju ozbiljan pristup?

Jer lice posuto aknama može itekako utjecati na samopouzdanje mlade osobe i biti okidač za razne psihičke tegobe - od stresa, zatvaranja u sebe do depresije, čak i agresivnog ponašanja. Dobra je vijest da se ulaskom u zrelost, pošto se hormonska bura stiša, akne kod većine povlače.


Kako liječiti tinejdžerske akne?

U ovoj fazi najvažnije je pročistiti pore ( mehanickim  čisćenjem ), smanjiti broj bakterija koje potiču stvaranje akni te regulirati sebum. Temeljito čišćenje, toniranje i vlaženje kože ujutro i uvečer jednako su važni kao i upotreba proizvoda koji čiste kožu, uništavaju bakterije i smanjuju lučenje masnoće


Vaš tinejdžer trebao bi usvojiti ove zdrave navike:

- Izbjegavati komedogene sastojke (koji začepljuju pore) jer mogu pogoršati stanje.
- Umjesto tonika na bazi alkohola i mentola - koji isušuju kožu i time dodatno potiču lučenje sebuma - koristiti blage pilinge kao što je Clear Start Blackhead Clearing Pore Control Scrub.
- Piti više tekućine kako bi se potaknulo izlučivanje toksina, unositi hranjive tvari i poboljšati cirkulaciju.
- Tretirati osjetljivu kožu umirujućim čistačima bez sapuna ili onima s efektom hlađenja poput Clear Start Breakout Clearing Foaming Washa.
- Izbjegavati omekšivače za rublje na bazi životinjskih masnoća (npr. goveđi loj), a pogotovo one koji sadrže umjetne mirise.
- Umivanje pretoplom vodom i agresivnim sapunima također je loše za kožu, kao i energično trljanje lica grubim tkaninama i četkama.
- Lice povremeno osvježiti kozmetičkim tretmanom kao što je Dermalogica Clear Start Breakout Clearing MicroZone koji je svojevrsna hitna intervencija za tinejžerske akne.

Potaknite tinejdžere da se brinu o svojoj koži!

Zdrave navike u mladosti, uz učinkovitu njegu, zalog su zdrave i lijepe kože u budućnosti!