Nedjelja kao stvorena za izlet! Krenite sa agencijom Autoturist- park u razgledavanje DVORACA HRVATSKOG ZAGORJA 29.10.'17 uz autobusni prijevoz iz Zagreba za samo 109 kuna po osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

ARANŽMAN UKLJUČUJE: Prijevoz autobusom turističke kategorije, licenciranog turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije, troškove organizacije izleta

Program putovanja:  

Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje  u smjeru Stubice do baroknog dvorca plemićke obitelji ORŠIĆ iz 18. stoljeća. Danas se u dvorcu nalazi muzejska postav koja prati povijest velike Seljačke bune  iz 1573. godine. Po dolasku slijedi razgled muzeja u pratnji kustosa. 

Nakon kraće pauze nastavak putovanja u smjeru Trakošćana. Po dolasku u TRAKOŠĆAN razgled dvorca obitelji Drašković u pratnji kustosa:muzejska postava, zbirka portreta, zbirka časnika Draškovićeve vojske i drugih zanimljivih prostorija... Šetnja pejzažnim parkom u kojem veliko umjetno jezero, livade, grupacije drveća i grmlja čine skladnu hortikulturnu cjelinu. 

Slijedi nastavak putovanja u smjeru Desinića , te dalje do VELIKOG TABORA.  Dvorac Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Arhitektura ovog burga ukras je slikovitog okolnog pejsaža i već stoljećima mami uzdahe posjetitelja. Povijest se tu isprepliće s legendom - grofovi Celjski i prelijepa Veronika Desinička glavni su akteri ljubavne drame čiju tajnu čuvaju zidovi dvorca. Razgled dvorca u pratnji kustosa. Po završetku razgleda odlazak na obližnje seosko imanje G R E Š N A G O R I C A . Slobodno vrijeme za opuštanje, kavicu ili kasni ručak. Polazak prema Zagrebu predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima.  Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.