Doživite srednjovjekovni Advent u Češkoj 08.-10.12.17.! Upoznajte tajne Zlatnog Praga uz prijevoz turističkim autobusom, 2 noćenja u hotelu 3* na osnovi noćenja s buffet doručkom...za 709 kn/osobi!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANO PUTOVANJE! Doživite srednjovjekovni Advent u Češkoj, oduševite se tradicijom i starim zanatima u Českyim Budejovicama, prošetajte neodoljivim Krumlovom, degustirajte poznato pivo u Krušovicama i upoznajte tajne Zlatnog Praga, grada koji će Vas oduševiti...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB - KRUŠOVICE - PRAG

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 04.15h (peroni 502 - 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak prema ČEŠKOJ u 04.30h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Po dolasku u Češku posjet pitoresknim KRUŠOVICAMA i kraljevskoj pivovari. Ova pivovara, utemeljena 1581. godine, može se pohvaliti slavnom prošlosti kao jedina pivovara sa dozvolom Austrijske krune u svom logotipu, a u današnje vrijeme ponosno nosi titulu najboljeg svijetlog piva u Českoj. Slijedi razgled pivovare i proizvodnog procesa, inače u vlasništvu Heinekena, a zatim predah i degustacija njihovog asortimana piva uz prigodan poklon suvenir. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema zlatnom PRAGU. Po dolasku smještaj grupe u hotel i kraći odmor. Večernja šetnja i upoznavanje središta Praga (VJENCESLAVOV TRG, VACLAVSKA TRŽNICA, STAROGRADSKI TRG S ASTRONOMSKIM SATOM I TYNSKOM CRKVOM, OBECNI DŮM, PRAŠNA BRANA). Navečer predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po VLTAVI u trajanju od 2 sata, uz bogati švedski stol (nadoplata). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: PRAG

Nakon doručka, slijedi nastavak razgleda grada: HRADČANI - KATEDRALA SV. VÍTA - KARLOV MOST - STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ - VÁCLAVSKÉ NAMĚSTÍ. HRADČANI, jedan su od najvećih dvoraca na svijetu, a ujedno i rezidencija čeških vladara, čijim veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi GOTIČKE KATEDRALE SV. VITA u kojoj su pokopani češki vladari. Unutar rezidencije, nalazi se ZLATNA ULICA, iz 16. st.,koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (NAPOMENA: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme). MALA STRANA, barokna je četvrt s pitoresknim kućama, smještena u podnožju dvorca i nalazi se nasuprot STAROGA GRADA , no da biste došli do njega trebate prijeći KARLOV MOST, na kojem se nalaze štandovi umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Čak 400 godina bio je jedini most u PRAGU, a prema poznatoj praškoj legendi: ako se želite ponovo vratiti u Prag, morate staviti ruku na spomenik sveca JANA NEPOMUKA, svećenika bačenog sa mosta i zaželiti želju. Šetnja nas dalje vodi do STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ, najljepšeg i najživljeg mjesta u središtu staroga grada, gdje se nalazi spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, gdje i završavamo naš razgled. Poslijepodne je predviđeno za jedinstveno, čarobno i očaravajuće društvo: MUZEJ ALKEMIJE. Ova atrakcija će Vam dočarati bogatu povijest grada i zanimljive praške legende. Pridružite se na putu u vrijeme kada su znanost i misticizam bili blisko povezani, saznajte i isprobajte tajni eliksir vječne mladosti i unesite mali komadić magije u svoj život... Slobodno vrijeme uz bogatu ADVENTSKU PONUDU u tradicionalnim kućicama i štandovima na kojima se nude delicije praške kuhinje: trdelnik, praška šunka, varené vino... Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG - ČESKÉ BUDĔJOVICE - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB

Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i vožnja prema ČESKÝIM BUDĔJOVICAMA. Osim što su poznate po proizvodnji piva, mogu se pohvaliti i jednim od najvećih trgova u Češkoj. Doživljaj Adventa u Budějovicama je nezaboravan: uživajte u tradicionalnim zanatima, običajima, bogatoj gastronomskoj ponudi ili se pridružite trubačima i puhačima koji su nezaobilazni doživljaj u Južnoj Moravskoj u vrijeme Adventa... 

Okupljanje grupe i kratka vožnja prema ČEŠKOM KRUMLOVU, prekrasnom, romantičnom mjestašcu pod zaštitom UNESCO - a i prema mnogima, jednom od najljepših gradića Češke. Ovaj gradić nastao u 14. stoljeću oko dvorca obitelji Rosenberg, smjestio se uz rijeku Vltavu. Po dolasku, slijedi šetnja sa pratiteljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Slobodno vrijeme za kavu, čaj i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..