Advent u kraljevskom Beču!!! 2 dana Beča uz Crno Jaje i Topturs 02.12., 09.12., 16.12.17. po super cijeni za samo 549kn/osobi! Polazak iz Zagreba, uz moguće polaske iz Rijeke i Karlovca!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u adventskom ugođaju romantičnog Beča uz prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja s doručkom, pratitelja tijekom puta...Polazak iz Rijeke u 02.00 sati sa Jelačićevog trga, iz Karlovca u 03.45 sata uz doplatu, te iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati!


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan     RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB - BEČ

Polazak iz Rijeke u 02.00 sati sa Jelačićevog trga, a iz Karlovca u 03.45 sata uz doplatu** Vožnja kroz Hrvatsku do Zagreba. Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Izlazimo iz autobusa i s našim pratiteljem putovanja ćemo napraviti orijentacijsku šetnju. Slobodno vrijeme slijedi ubrzo jer danas je dan kada možete posjetiti Mariahilfer strasse, poznatu po odličnim trgovinama ali i po imenu koja ulica nosi. Naime muški su tako uzdisali „Mario pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu. Onima kojima nije do kupovine predlažemo posjet slavnim bečkim muzejima: KHM – povijesno umjetnički muzej, Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier, itd. Zajednički odlazak do hotela i prijava u hotel. Kratki odmor. Slijedi povratak u grad gdje predlažemo posjetiti Adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, koji je najpopularniji i ima kultni status u Europi.  Kuhano vino u tradicionalnim šalicama koje se mogu zadržati i kao suvenir je nezaobilazno. Christkindlmarkt je ipak najljepši noću, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan     BEČ  - ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA

Doručak. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schonbrunn, jednu od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg pratitelja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Posebnu tradiciju čuva i Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. Nastavljamo autobusom prema gradu te ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primjenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnji Karlov trg i crkvu, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hoffburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Zatim nastavljamo razgled grada pješice: Hofburg – Graben – katedrala sv. Stjepana, Kärtnerstrasse, Augustinska crkva. Slobodno vrijeme. Predlažemo  vožnju kočijom. A zašto ne bi? Vožnja od 20 min iznosi 55 eur po kočiji, u koju stane 4 osobe. Polazak za Zagreb u popodnevnim satima.  Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

**Ovo su okvirna vremena polazaka - točno vrijeme polaska biti će naznačeno u završnom pismu i ovisiti će o vremenskim prilikama u terminima polazaka