Posjetite NP Sjeverni Velebit, meterološku postaju Zavižan i Kuterevo! Jednodnevni izlet autobusom iz Zagreba 05.11.'17. sa agencijom Autoturist-Park za samo 135 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

NP Sjeverni Velebit traje cca 5 sati sa pauzama za odmor – pretežno pješačka ruta. Preporučamo odjeću i obuću koja je prilagođena boravku u prirodi kao i prirodnom okruženju koje se posjećuje. Preporučamo ručak ponijeti sa sobom!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru Otočca te dalje prema Krasnom i NP Sjeverni Velebit. 

Dolazak u upravu Parka. Susret sa stručnim vodičem. Slijedi multimedijalna prezentacija uz stručno tumačenje o prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka. Odlazak na Zavižan uz razgled meteorološke postaje. Pauza za odmor i osvježenje. Nastavak pješačkog razgleda Parka uz odlazak u Velebitski botanički vrt čija je površina 50 hektara, a prosječna nadmorska visina 1480 metara. Nakon razgleda vrta povratak u Krasno te nastavak putovanja prema Kuterevu. Kraće zaustavljanje u trgovini sirane “Runolist” u Krasnom uz mogućnost kupovine vrsnih ličkih sireva po povoljnijim cijenama.  

Po dolasku u Kuterevo posjet Velebitskom utočištu za mlade medvjede. Šetnja utočištem te upoznavanje sa njegovom svrhom, ali i njegovim stanovnicima! Nakon razgleda utočišta polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.