Jesensko-zimske ljepote NP Risnjak uz 2 noćenja s polupansionom za 2 osobe u Pansionu Risnjak! Po super cijeni očekuje vas ulaznica za sve dane boravka, obilazak parka s rangerom i druge pogodnosti!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Jedinstvena ponuda koja se ne propušta! Svaki posjet Nacionalnom parku Risnjak neponovljiv je doživljaj koji se pamti! Masiv Risnjaka bjelinom svojih stijena, dominantno se izdignuo nad zelenilom goranskih šuma. Prekrasni vidici ostat će u sjećanju svakog posjetitelja!

Nacionalni park Risnjak nalazi se u Gorskom kotaru, najšumovitijem području zapadne Hrvatske, površinom od 63,5 km²  zauzima središnji dio masiva Risnjaka i Snježnika te gornji tok rijeke Kupe s izvorišnim dijelom. Zračna udaljenost od vrha Velikog Risnjaka (1528m) do mora iznosi 15 km, a od izvora Kupe (321m) 8 km. Dakle, na samo 23 km zračne udaljenosti vladaju izrazite klimatske razlike. To je ono po čemu se ističe Risnjak, planina koja nadvisuje sva područja između kopna i mora što su pripala Nacionalnom parku.

Područje Nacionalnog parka Risnjak pripada Dinarskom sustavu koji se pruža od istočnih Alpa pa do Šarsko-pindskog gorja,  dio je područja koje spaja Alpe i Dinaride. Preko masiva Risnjaka i Snježnika prolazile su velike migracije alpskih, artičkih i borealnih vrsta u smjeru jugoistoka, ali se na ovim planinama sačuvala bitno različita vegetacija od okolnog područja.

U visinskom pogledu Nacionalni park proteže se od 290 m nad morem u dolini rijeke Kupe, do 1528 m koliko iznosi visina najvišeg vrha u masivu Risnjaka – Veliki Risnjak te zajedno s masivom Snježnika  predstavlja veliku klimatsku i vegetacijsku pregradu između primorskih i kopnenih djelova Hrvatske.

ODMAH po kupnji kupona obavezna e-mail rezervacija isključivo na mail marketing@np-risnjak.hr ili telefon 051 836 133 uz broj kupona po aktivaciji kupona.