Dočekajte Novu godinu u renesansnoj Firenci 30.12.17.-01.01.18.! 3 dana uz prijevoz, 1 polupansion i 1 noćenje sa doručkom u Montecatini Termama u hotelu 3*, izlete...za 1189kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 03.40h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506), polazak 04.00h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06:30 sati.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB/RIJEKA - LUCCA - MONTECATINI TERME

Okupljanje grupe u 03.40h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.00h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do veličanstvene LUCCE u kojoj ćemo razgledati KATEDRALU SV. MARTINA, KRSTIONICU i crkvu SANTI GIOVANNI I REPARTA, te crkvu SAN MICHELE IN FORO. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, individualnu šetnju ili ručak. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Večera. Predlažemo zajednički odlazak u kuću Djeda Božićnjaka, koja se tradicionalno nalazi u središtu Montecatini Termi (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Noćenje.

2.dan: MONTECATINI TERME - FIRENCA - MONTECATINI TERME

Doručak. Okupljanje grupe i kasniji odlazak prema FIRENCU (bez nadoplate), glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA - KRSTIONICA - GIOTTOV ZVONIK - CRKVE SANTA CROCE - MEDIČEJSKE GROBNICE - CRKVA SAN LORENZO - PONTE VECCHIO - PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Ispratite staru i dočekajte Novu godinu uz čašu chiantia i uživajte u romantičnom duhu Toskane, na ulicama Firence... Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: MONTECATINI TERME - FERRARA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema FERRARI, najbolje čuvanoj tajni slikovite Italije, grada poznatog po dvorcu obitelji d'Este koja je u ovom gradu stolovala od 1208. do 1598. godine. Zahvaljujući svojim bogatim patronima, Ferrara je postala intelektualno i umjetničko središte koje je privuklo neka od najvećih imena talijanske renesanse 15. i 16. stoljeća. Poznata je po brojnim renesansnim palačama, među kojima se posebno ističe PALAZZO DEI DIAMANTI koja je ime dobila po kamenim blokovima na fasadi isklesanim u obliku dijamanata. No, najimpresivnija građevina jest CASTELLO ESTENSE, dvorac obitelji Este, izgrađen krajem 14. stoljeća kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda koji se drznuo pobuniti protiv svojih vladara. Dvorac s četiri tornja nalazi se u samom centru grada, na istoimenom trgu, a valja spomenuti da je cijela povijesna jezgra Ferrare 1995. Godine uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Kraća šetnja do KATEDRALE SV. JURAJA i ŽIDOVSKE ČETVRTI. Slobodno vrijeme istraživanje ljepota grada i upoznavanje gastronomije (svakako kušajte CAPPELLACCI DI ZUCCA, tjesteninu punjenu bućom i parmezanom ili pitu od makarona (pasticcio di maccheroni). Okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.