[Nova Godina 28.12.17.-01.01.18. BUKUREŠT - TRANSILVANIJA - KONSTANCA] Crno Jaje i Integral vode Vas na putovanje uz prijevoz, 3 noćenja s doručkom u Bukureštu u hotelu 4* za 1589 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje prijevoz turističkim autobusom prema programu, 3 noćenja s doručkom u Bukureštu u hotelu 4*, razglede prema programu, pratitelja tijekom putovanja... Polazak autobusa u 18:00h s Autobusnog kolodvora u Zagrebu!

PROGRAM PUTOVANJA


1. dan ZAGREB – BUKUREŠT

Polazak autobusa u 18:00h s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz nekoliko kraćih zaustavljanja putem radi odmora.

2. dan BUKUREŠT 

Dolazak u Bukurešt u prijepodnevnim satima.  Bukurešt je glavni grad Rumunjske koji nosi naziv „Pariz Istoka“ zbog prekrasno uređenih parkova i bulevara. Po dolasku u Bukurešt slijedi panoramski razgled grada: Slavoluk pobjede, mini verzije onog pariškog i poznatog Muzeja sela koje se nalazi uz obalu jezera Herestrau u kojem se nalaze primjeri kuća i običaja iz svih dijelova Rumunjske, Palača slobodnog tiska, Trijumfalni luk, Trg pobjede sa zgradama vlade, Akademija znanosti, koncertna dvorana Ateneum, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, kraljevska palača kralja Karola I., Sveučilište, Trg revolucije na kojem je počela revolucija protiv Nicolaea Ceausescua 1989., predsjednička palača Cotroceni, Opera, nedovršena zgrada Ceausecuove RTV  i  na koncu divovski  Parlament iz Ceausecuovog doba, jedna od tri najveće zgrade na svijetu zbog koje je srušeno oko 3500 objekata koji nisu bili u skladu s planiranom vizurom.  Razgled nastavljamo pješice od trga Piata Unirii do srednjovjekovnog dijela grada u kojem se nalazi dvorac Vlada Tepeša Curtea Vechi i najstarija crkva u Bukureštu – crkva Sv. Antuna. Slobodno vrijeme za individualne programe. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.


3. dan BUKUREŠT – TRANSILVANIJA – BUKUREŠT 

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Transilvaniju. Vožnja prema srednjovjekovnom dvorcu Bran, poznatom iz legende o Drakuli, sagrađenog na stijeni visokoj 60 m  U dvorcu je povremeno boravio vlaški knez Vlad Tepeš, dok je u potpunosti renoviran krajem 19.st. za potrebe boravka članova rumunjske kraljevske obitelji. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje prema Brašovu, poznatom i pod starim saksonskim nazivom Kronstadt, koji je jedan od sedam povijesnih gradova Transilvanije. Razgled čuvene Crne crkve iz 15.st. koja je najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, Gradske vijećnice čiji je glavni toranj prekriven tipičnim višebojnim srednjoeuropskim crijepom, proći ćemo kroz najužu gradsku ulicu Strada Sforii te se prošetati glavnim trgom Piata Sfatului. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u Bukurešt.  Noćenje.

4. dan BUKUREŠT- KONSTANCA – BUKUREŠT    

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Konstancu, najveću rumunjsku luku na Crnom moru, poznatu i kao “Rotterdam Istoka” specifične arhitektonske mješavine francuskog art nouveau stila i tradicionalnog rumunjskog stila. Šetnja poznatim ljetovalištem: spomenik Ovidiju ispred Nacionalnog povijesnog muzeja, starorimski kompleks s mozaicima iz 4. st., Akvadukt, Velika Mahmudijeva džamija, Pravoslavna saborna crkva Sv. Petra i Pavla, Kuća lavova…Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme za pripreme za najluđu noć. Navečer doček NOVE 2018. na ulicama i trgovima Bukurešta. Noćenje.

5. dan BUKUREŠT – ZAGREB  

Kasni doručak. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb  u kasnim večernjim satima.